O tânără din Suedia a fost salvată pentru a doua oară din mâinile combatanților ISIS: Fata a fost convinsă de iubitul ei să meargă în Irak (VIDEO)

O tânără din Suedia a fost salvată pentru a doua oară din mâinile combatanților ISIS: Fata a fost convinsă de iubitul ei să meargă în Irak (VIDEO)
Foto: euronews.com

Experienţă traumatizantă pentru o adolescentă din Suedia, care a fost ţinută prizonieră în Irak de catre membrii ai Statului Islamic. Tânăra a fost expusă pericolului chiar de către iubitul său, simpatizant al doctrinei extremiştilor ISIS. El a fost cel care a convins-o pe fată să meargă în zona de conflict. Din fericire, tânăra a fost salvată din mâinile fanaticilor de către forţele speciale kurde, informează The Guardian.

„La început ne era bine împreună, dar apoi a început să urmărească filme cu ISIS şi să vorbească despre ei.(…) Şi apoi a spus că vrea să meargă la ISIS şi eu i-am spus: Ok, nici o problemă, pentru că nu ştiam nimic despre ce înseamnă ISIS sau Islam”, a povestit tânăra.

O tânără din Suedia a fost salvată pentru a doua oară din mâinile combatanților ISIS

#DIRECT_ONE_mbaeyp#

Adolescenta a fost salvată de combatanţii kurzi pe 17 februarie. Ei au mai recuperat-o din mâinile jihadiştilor şi în octombrie anul trecut, dar tânăra, care rămăsese însărcinată s-a întors imediat alături de terorişti unde a născut. Ea a povestit că iubitul ei, în vârstă de 19 ani, a fost cel care a convins-o să plece în Siria fără a-i explica exact ce este organizaţia Stat Islamic.

Adolescenta a părăsit Suedia pentru prima oara în mai anul trecut alături de iubitul său. Împreună au traversat Turcia şi au ajuns în Siria. Acolo au fost interceptaţi de militanţii ISIS, care i-au dus în oraşul Mosul din nordul Irakului.

Au fost ţinuţi ostatici într-o casă, fără electricitate sau apă caldă. Din fericire pentru adolescenţii din Suedia, forţele speciale kurde au intervenit la timp şi i-au salvat din mâinile teroriştilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`