Un nou val de ger în România. Unde este cel mai frig și când vor crește din nou temperaturile (VIDEO)

Un nou val de ger în România. Unde este cel mai frig și când vor crește din nou temperaturile (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay.com

Un nou val de frig lovește în această săptămână. Va fi ger în anumite zone din țară, iar frigul va domina timp de trei zile. Temperaturile vor scădea chiar și până la -18 grade Celsius, însă meteorologii și cu vești bune – după acest val de aer polar, vremea se va încălzi, a relatat Gabriela Mihai, luni, la Știrile B1 TV.

Elena Mateescu (ANM), pe B1 TV, despre noul val de ger

„La Întorsura Buzăului am înregistrat -21 de grade Celsius, este cea mai coborâtă temperatură de până în prezent din această iarnă. Cel mult 3 grade la Constanța. În Capitală termometrele au înregistrat -3 grade”, a spus directoarea generală a ANM.

România va fi lovită în următoarele trei zile de un nou val de ger, care va fi urmat de o încălzire bruscă.

„Vremea rece va fi de interes la debutul acestei săptămâni, joi, prima zi din ultima lună din această iarnă”, a adăugat Elena Mateescu.

Când vor crește temperaturile

Deși perioada de ger nu este una lungă, ea va fi resimțită de către toți românii care așteaptă cu nerăbdare creșterea temperaturilor.

„Începutul lunii februarie va fi caracterizat de valori termice mai ridicate pentru perioada din calendar, deoarece maximele vor fi cuprinse între 3 până la 12 grade”, a mai spus Elena Mateescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`