Șoferii vor plăti rovinietă în funcție de kilometri parcurși și poluarea mașinii. Cât costă? De când

Șoferii vor plăti rovinietă în funcție de kilometri parcurși și poluarea mașinii. Cât costă? De când
Sursa Foto: Captură Video/ YT

Șoferii români vor plăti o rovinietă în funcție de kilometri parcurși începând din 2026, potrivit unui act oficial. Ministerul Transporturilor a înaintat câteva propuneri privind noile tarife care intră în vigoare peste 2 ani.

Șoferii români trebuie să se pregătească pentru un nou sistem de tarifare / rovinietă, în funcție de kilometri parcurși și de norma de poluare pe drumurile din România.

UE a pus elaborat Directiva (UE) 2019/520 a Parlamentului European și a Consiliului din 19 martie 2019 privind interoperabilitatea sistemelor de taxare rutieră electronică și facilitarea schimbului transfrontalier de informații cu privire la neplata taxelor rutiere în cadrul Uniunii (reformare).

În acest context, guvernul de la București a aprobat un proiect de lege privind aplicarea unor tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale în cazul tuturor categoriilor de vehicule înmatriculate, cele pentru transportul de persoane, transportul de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone.

Noile tarife vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2026. Noua taxă se numește TollRO, staibilită în funcţie de un tariful unitar si de distanță parcursă pe un sector de drum exprimată în unităţi intregi de kilometri.

Șoferii vor plăti rovinietă în funcție de kilometri parcurși și poluarea mașinii, pe newsweek.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`