Gorghiu: E mare păcat că, în acest an electoral, nu e adoptată legea pe care am inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

Gorghiu: E mare păcat că, în acest an electoral, nu e adoptată legea pe care am inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor
Sursa foto: Alina Gorghiu / Facebook

Alina Gorghiu (PNL), ministrul Justiției, a deplâns faptul că în 2024, an electoral, nu e în vigoare o lege pe care a inițiat-o și cate prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor. Votarea acestei legi ar fi fost un semn că actualul Parlament înțelege nevoia de avea egalitate de șanse, a mai spus ministrul.

Gorghiu susține că ar trebui ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor obligatoriu

„E mare păcat că – în acest an electoral în care avem toate tipurile de alegeri – legea pe care am inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor nu este adoptată.

Ar fi fost un mare progres al societății, un semn că actualul Parlament înțelege nevoia de avea egalitate de șanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administrație, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populației din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai așezată”, a transmis Alina Gorghiu, pe Facebook.

Aceasta și-a manifestat apoi speranța că proiectul va deveni lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie.

Gorghiu a mai spus că, în calitate de președintă a filialei PNL Argeș, va avea grijă să dubleze numărul de candidate pentru primării: „Vocea și perspectiva femeilor trebuie să fie reprezentate corespunzător la nivel local”.

În finalul postării, ministrul Justiției a îndemnat la semnarea petiției prin care se cere Parlamentului adoptarea unei legi care să asigure includerea femeilor pe listele eligibile la alegerile din 2024 și o reprezentare corectă a femeilor în Parlament. Petiția poate fi semnată AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`