Radu Miruță, despre obsesia liberalilor de a comasa alegerile: PNL pare că fuge de teama de extemporal, de a ajunge în fața buletinului de vot (VIDEO)

Radu Miruță, despre obsesia liberalilor de a comasa alegerile: PNL pare că fuge de teama de extemporal, de a ajunge în fața buletinului de vot (VIDEO)
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Deputatul USR, Radu Miruță, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a comentat subiectul referitor la dorința PNL-ului de a comasa o parte din alegeri cu orice preț.

„Sunt preocupați de risipa costului pentru democrație”

„Este vorba despre un joc prin care și PSD, și PNL, și în special Partidul Național Liberal pare că fuge de teama de extemporal. Fuge de a ajunge în fața buletinului de vot, fuge de a ajunge în fața alegătorului. Și dacă este s-o luăm etapizat, pe argumentele invocate de către cei de la PNL, în primul rând, ei spun că ar fi vorba de o economisire a banului public și e cumva ridicol. Nu se străduiesc să oprească risipa pe care ministrul de Finanțe o generează prin ceea ce semnează, dar sunt preocupați de risipa costului pentru democrație”, a spus Radu Miruță.

„Există o decizie a Curții Constituționale care stipulează foarte clar”

„A doua chestiune este de constituționalitate. Există o decizie a Curții Constituționale care stipulează foarte clar că nu pot fi făcute alegeri parlamentare în același timp cu alegeri locale. Sigur că paralelismul ăsta pe aceleași argumente e ușor de dus și spre alegerile europarlamentare.

Mai e o chestiune, alegerile europarlamentare sunt o circumscripție națională. Fiecare om din România, indiferent de unde are domiciliu, poate vota în orice secție de vot. La alegerile locale, ești circumscris, ești constrâns în interiorul localității, cu buletinul sau cu domiciliul pe care tu îl ai acolo. Așadar, dacă s-ar suprapune, este o constrângere a celor care ar vrea să voteze oriunde.

Și PSD începe să fie un pic speriat, că pare că nu mai reușește să potolească vuietul ăsta social. În fiecare zi, oamenii sunt în stradă.”, a mai precizat deputatul USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui