Creatură ciudată, de mari dimensiuni, descoperită pe o plajă din Marea Britanie: „M-am întrebat imediat ce e, pentru că părea destul de mare”

Creatură ciudată, de mari dimensiuni, descoperită pe o plajă din Marea Britanie: „M-am întrebat imediat ce e, pentru că părea destul de mare”
Stephen Davies / Twitter

Un britanic în vârstă de 72 de ani, din New Brighton, a fost realmente surprins atunci când, în timp ce alerga pe plajă, a întâlnit rămășițele unei creaturi marine eșuate pe un banc de nisip.

Stephen Davies obișnuiește să alerge în fiecare dimineață în jurul estuarului de vărsare a fluviului Mersey, în zona orașului Liverpool.

„Alergam pe plajă și am dat cu ochii de carcasă. M-am gândit: «ce naiba e asta?», pentru că părea destul de mare”, a declarat scouser-ul pentru Liverpool Echo.

Un pescar aflat în zonă a identificat carcasa ca aparținând unui rechin Basking, o apariție neobișnuită în apele estuarului, dar explicabilă prin posibilitatea ca aceasta să fi fost adusă de maree.

Chiar dacă dimensiunile sunt enorme, „creatura” ale cărei rămășite au fost descoperite pe plajă e doar un pui

Cu toate că dimensiunile creaturii descoperite sunt impresionante, se crede că aceasta este doar un pui, având doar jumătate din lungimea maximă pe care o atinge specia.

Chris Cureton, coordonatorul British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), a confirmat specia din care proveneau rămășițele animalului.

„Descoperirea aduce în prim-plan doar coada, capul este destul de descompus, dar nu există niciun element care să ne facă să credem că ar fi vorba de o altă specie de rechin. De asemenea, coada animalului este plină de oase, în timp ce dacă ar fi fost o balenă ar fi fost carne”, a explicat Cureton.

Rechinul Basking sau rechinul-pelerin

Rechinul Basking sau rechinul-pelerin este o specie de rechin recunoscută pentru dimensiunile sale impresionante: atinge o greutate maximă de 6 tone și o lungime de 12 metri, fiind depășită doar de rechinul balenă (Rhincodon typus).

Numele său – Basking (a se relaxa, în special la soare, în limba engleză – N.R.) – provine de la faptul că este des întâlnit în apele mai calde din apropierea țărmului, cu gura larg deschisă.

@.alex.albrechtSailed six weeks in the atlantic saw this big fucking shark

♬ original sound – Alex Albrecht

Urmăriți B1TV.ro și pe
`