Veste bună pentru români! O țară europeană elimină controalele de la aeroporturi pentru cetățenii din România

Veste bună pentru români! O țară europeană elimină controalele de la aeroporturi pentru cetățenii din România
Sursa foto: Pixabay

Românii primesc o veste bună după ce Consiliul Federal al Elveției a decis, miercuri, să elimine controalele de la aeroporturi pentru România și Bulgaria.

Fără controale pentru români și bulgari pe aeroporturile din Elveția

Astfel, persoanele care călătoresc spre și dinspre România și Bulgaria nu vor mai trebui să stea la coadă pentru controalele de la frontieră de pe aeroporturile din Elveția, conform știrileprotv.

Decizia Elveției vine în contextul în care, pe 30 decembrie 2023, Consiliul Uniunii Europene a decis eliminarea controalelor interne la frontierele aeriene și maritime pentru români și bulgari de la data de 31 martie.

Doar controalele de la nivelul frontierelor terestre vor mai rămâne în vigoare, dar Consiliul Federal al Elveției a transmis că va lua o decizie în acest sens în viitor.

Vize Schengen pentru România și Bulgaria

Elveția este membră a zonei europene de călătorie fără viză Schengen, iar România și Bulgaria vor putea elibera, și ele, vize Schengen, după cum a anunțat Consiliul Federal din Elveția.

Cele două țări care așteaptă aderarea la Schengen vor putea elibera singure vize Schengen în viitor.

Consiliul Federal al Elveției a arătat că o astfel de decizie nu are ca rezultat creșterea semnificativă a migrației, după ce Croația a aderat la Schengen anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)