Reuters: Cum plănuiește echipa de campanie a lui Biden să se lupte cu Trump în 2024, sperând să repete victoria de acum patru ani

Reuters: Cum plănuiește echipa de campanie a lui Biden să se lupte cu Trump în 2024, sperând să repete victoria de acum patru ani
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski/Fotonews

Biden versus Trump ar putea deveni cea de-a șaptea revanșă prezidențială americană din istorie, dar prima de când președintele republican Dwight Eisenhower l-a înfruntat pentru a doua oară consecutiv pe democratul Adlai Stevenson în alegerile din 1956.

Victoria decisivă a lui Donald Trump în primele două competiții prezidențiale republicane din Iowa și New Hampshire face aproape sigur ceea ce echipa de realegere a lui Biden a prezis de luni de zile: președintele SUA, Joe Biden, îl va avea, și în 2024, drept adversar pe cel pe care crede că a fost făcut să îl învingă mereu, comentează Reuters.

Biden și echipa sa de campanie sunt convinși că îl vor învinge din nou pe Trump

În ciuda faptului că sondajele îl plasează cumva la egalitate cu Trump, iar americanii privesc cel puțin cu circumspecție când vine vorba de vârsta sa, de planurile sale economice sau politicile în privința imigranției și a Orientului Mijlociu și de-a dreptul supărați atunci când vine vorba de inflație și de creșterea prețurilor, echipa lui Joe Biden e convinsă de victoria candidatului e care îl susțin.

Pentru a-l învinge din nou pe Trump, așa cum a făcut-o și în 2020, echipa lui Biden se concentrează în jurul promovării avertismentului că Trump reprezintă o amenințare serioasă la adresa democrației americane și că avortul și alte libertăți personale sunt în joc. Ei mizează pe faptul că această abordare îi va câștiga pe independenți și va stârni entuziasmul în rândul democraților convinși deja.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a luat decizia de a candida pentru un al doilea mandat în mare parte pentru că era convins că îl va înfrunta din nou pe Trump, în vârstă de 77 de ani, și pentru că el crede că este democratul care îl poate învinge la alegerile din noiembrie.

„Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș fi candidat. Nu-l putem lăsa să câștige”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri desfășurat luna trecută.

În acest moment majoritatea americanilor fie îl iubesc pe Trump, fie îl urăsc

Julie Chavez Rodriguez, managerul de campanie al lui Biden, a declarat miercuri reporterilor că „rezultatele din New Hampshire confirmă faptul că Donald Trump aproape că a obținut nominalizarea republicană, iar mișcarea MAGA, care neagă alegerile din 2020 și este împotriva libertății, și-a finalizat preluarea Partidului Republican”.

Sondajele de la ieșirea de la urne arată că majorității alegătorilor republicani nu sunt impresionați de numărul de acuzații penale împotriva lui Trump și mulți cred în afirmațiile neadevărate că Biden nu a câștigat corect alegerile din 2020.

Aceste aspecte i-au convins pe mulți din tabăra lui Biden că nu există prea multe motive pentru a încerca să ajungă la susținătorii lui Trump.

În acest moment, majoritatea americanilor fie îl iubesc pe Trump, fie îl urăsc, au spus consilierii de campanie ai lui Biden – și același lucru este valabil și pentru Biden. Alegerile din 2024 se vor concentra pe cine își poate identifica mai mulți alegătorii și îi poate scoate la vot.

Trump i-a acuzat pe Biden și pe democrați de „alarmism” și luna aceasta a numit dosarul lui Biden „o serie neîntreruptă de slăbiciune, incompetență, corupție și eșec”.

Echipa lui Trump nu a răspuns la o solicitarea Reuters de a comenta punctele de vedere ale democraților.

Biden – Harris, turneu electoral în statele-cheie în alegerile din noiembrie

În fața plângerilor venite din partea unor susținători democrați care au sancționat lipsa de concentrare a campaniei, în echipa lui Biden au sosit întăriri, adevărați veterani ai campaniilor electorale, cum ar fi fostul primar din New Orleans, Mitch Landrieu, adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, Jen O’Malley Dillon, și pe consilierul principal Mike Donilon. Ultimii doi au participat și la campania lui Biden din 2020.

Biden și vicepreședintele Kamala Harris vor vizita în următoarele săptămâni statele-cheie în care, cel mai probabil, se va decide soarta alegerilor. Abordarea lui Biden se va concentra mai ales pe probleme economice și, de asemenea, va ține discursuri mai înflăcărate despre amenințarea pe care consideră că Trump o reprezintă pentru democrație.

Harris a început luni un turneu național în statul Wisconsin, axat pe măsurile anti-avort ale republicanilor. Campania se concentrează pe americanii afectați de anularea de către Curtea Supremă conservatoare a hotărârii istorice Roe V. Wade, care a garantat dreptul femeilor la servicii de avort.

Harris, prima vicepreședintă de culoare al țării, are, de asemenea, sarcina de a revigora sprijinul alegătorilor tineri și de culoare, în rândul cărora, conform sondajelor, sprijinul pentru Biden a scăzut.

Temerile despre posibila revenire lui Trump la Casa Albă adună mulți bani

În urma rezultatelor obținute de Trump în Iowa și New Hampshire, la democrați s-a dat startul acțiunii de colectare de fonduri pentru susținerea campaniei electorale lui Biden.

„Această alegere a fost întotdeauna, va fi tu și eu vs. republicanii extremiști MAGA. A fost adevărat ieri și va fi adevărat și mâine. Așa că, dacă sunteți cu noi, contribuiți acum”, a scris Biden, într-o postare făcută pe rețelele de socializare în noaptea alegerilor republicane din Iowa.

Aliații lui Biden prezic  o nouă avalanșă de fonduri către candidatul pe care îl susțin, care va eclipsacu siguranță cele 97 de milioane de dolari pe care campania și Partidul Democrat le-au strâns în ultimele trei luni ale anului 2023.

Trump a strâns 45 de milioane de dolari în al treilea trimestru, cele mai recente cifre disponibile, fără a include strângerea de fonduri din partea Partidului Republican.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie