Frunzele de dafin sunt folosite în bucătărie pentru a da savoare mâncărurilor, însă ele au proprietăți mai puțin cunoscute de gospodine.
Frunzele de dafin au un gust amar, aromat și emană un miros specific dacă sunt zdrobite. În plus, ele conțin flavonoide, alcaloizi și taninuri.
Pe lângă faptul că aromatizează preparatele, frunzele de dafin pot fi folosite și pentru alungarea dăunătorilor și a insectelor. Persoanele care își doresc să scape de astfel de vietăți trebuie doar să pună frunzele în colțurile camerei în care au nevoie.
Dar asta nu este tot, deoarece ele sunt de folos și pentru alungarea țânțarilor. În acest caz avem nevoie de coji de ceapă arsă, care împreună cu foile de dafin va ține țânțarii departe de locuință, potrivit playtech.ro.
Arderea acestora în casă poate înlocui odorizantele de aer, oferind un miros plăcut. De asemenea, plasarea frunzelor pe rafturi în încăperi contribuie la răspândirea aromei în întreaga locuință.