Obiceiul care îți strică somnul și îți afectează sănătatea. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Obiceiul care îți strică somnul și îți afectează sănătatea. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Sursa Foto: Freepik.com

Oamenii de știință norvegieni au emis un semnal de alarmă cu privire la obiceiurile nesănătoase care afectează calitatea odihnei și a somnului.

Potrivit unui studiu de la Universitatea din Oslo și Universitatea din Bergen, publicat în British Medical Journal pe data de 22 ianuarie, consumul frecvent de băuturi energizante poate provoca tulburări de somn, dar și reducerea duratei acestuia.

Obiceiul nociv care te ține treaz

Conform cercetătorilor, studenții care consumă băuturi energizante mai frecvent dorm mai puțin timp pe noapte.

Se pare că în acest studiu au fost incluse 53.266 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. De asemenea, s-a constatat faptul că există o corelație clară între frecvența consumului de băuturi energizante și problemele de somn.

Cu cât oamenii obișnuiesc să consume astfel de băuturi, cu atât vor avea parte de un mai somn scurt și neliniștit. Aparent și o doză ocazională este asociată cu un risc crescut de tulburări de somn, notează click.ro.

Ce ne sfătuiesc specialiștii să facem

Pe baza rezultatelor cercetării, experții recomandă evitarea băuturilor energizante, tocmai pentru a îmbunătăți calitatea somnului.

Deși aceste băuturi sunt prezentate ca o sursă de energie, impactul lor negativ asupra odihnei poate avea consecințe grave asupra sănătății pe termen lung.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`