Avertizare meteo ANM! Intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei în zonele joase şi ninsori la munte

Avertizare meteo ANM! Intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei în zonele joase şi ninsori la munte
Foto simbol: Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologică de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei în zonele joase, dar şi ninsori la munte.

Care sunt zonele vizate

Mai exact, începând din după-amiaza zilei de miercuri, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte, respectiv ploi, lapoviță și ninsori, și mai ales în noaptea de miercuri spre joi pe alocuri depuneri de polei.

Totodată, în zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

„Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h”, potrivit ANM.

Cod galben de viscol

Meteorologii au emis și un cod galben de viscol, valabil până vineri la ora 10:00.

Mai exact, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`