Ciucă, după ce PNL s-a prăbușit în sondaje: Obiectivul nostru e să câştigăm toate alegerile din 2024 / Suntem deschiși să primim primari ai altor partide de dreapta. Sunt partide care îşi pierd din relevanţă

Ciucă, după ce PNL s-a prăbușit în sondaje: Obiectivul nostru e să câştigăm toate alegerile din 2024 / Suntem deschiși să primim primari ai altor partide de dreapta. Sunt partide care îşi pierd din relevanţă

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, marți, că obiectivul partidului pe care îl conduce e de a câştiga toate cele patru rânduri de alegeri de anul acesta. El a mai spus că PNL e deschis să primească primari ai altor partide de dreapta, aceasta fiind, în viziunea sa, o formă de a coagula forţele politice de dreapta din România.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care, recent, Cătălin Drulă, președintele USR, a afirmat pentru B1 TV că PSD și PNL folosesc banii publici ca pârghie pentru a atrage primarii altor formațiuni. Drulă a dat de înțeles că primarii USR sunt ademeniți și chiar șantajați să treacă la PNL sau PSD.

Ciucă vrea ca PNL să câștige toate alegerile de anul acesta

Nicolae Ciucă a susținut că PNL își propune să câștige inclusiv prezidențialele, dar a refuzat să spună dacă el va candida.

„Aici nu este vorba de dorinţă. Nu cred că pentru un astfel de demers (de a candida la Preşedinţia României – n.r.) este nevoie de dorinţă. Aici este vorba de un obiectiv politic, un obiectiv politic care se stabileşte la nivelul unui partid politic. Un partid politic care îşi propune să abordeze un an electoral şi îşi doreşte să câştige, atunci trebuie să câştige toate rândurile de alegeri. Ca atare, obiectivul nostru acesta este şi de aceea ne-am asumat să facem politică”, a declarat Ciucă, potrivit Agerpres.

El a mai spus că PNL și PSD nu vor candida pe liste comune: „În anul electoral 2024, PNL va merge în alegeri pe cont propriu”.

Ciucă vrea ca PNL să primească primarii altor partide de dreapta

Acesta a mai afirmat că PNL e deschis să primească primari ai altor partide de dreapta: „Sunt partide care îşi pierd din relevanţă. Noi am anunţat că suntem deschişi în tot ceea ce înseamnă coagularea dreptei în politica din România. PNL, partid de 149 de ani, peste câteva luni, reprezintă axul central la ceea ce înseamnă politica de dreapta în România. Suntem dispuşi, pentru a coagula toate forţele de dreapta în jurul nostru, fie cu partidele politice, aşa cum arată ele astăzi în dimensiunea lor, fie cu cei care nu se regăsesc şi vor să vină către familia de dreapta şi sunt bineveniţi”.

Nicolae Ciucă a mai susținut că a discutat în coaliție despre primarii PNL care trec la PSD. În acest caz, traseismul politic nu i se mai pare corect lui Ciucă: „Atunci când discutăm despre primarii care au obiceiul acesta de traseism politic, arată ca cineva care îşi ia bilet pentru o anumită destinaţie şi după aceea, brusc, pe timpul călătoriei, se hotărăşte să coboare în altă parte. Nu cred că trebuie să constituie un impediment în ceea ce priveşte funcţionarea noastră ca partid, pentru că în coaliţie am discutat acest subiect, foarte onest vă spun, pentru că aşa mi se pare corect – nu ne foloseşte nici nouă, nici celorlalte partide această atitudine şi nu le foloseşte nici primarilor, pentru că li se pune o etichetă absolut nerezonabilă, de traseist”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)