Florin Barbu, către comisarul european pentru Agricultură: „Dacă nu înțelegem nemulțumirea fermierilor, putem pleca din funcțiile pe care le deținem”

Florin Barbu, către comisarul european pentru Agricultură: „Dacă nu înțelegem nemulțumirea fermierilor, putem pleca din funcțiile pe care le deținem”
Foto: Facebook / Florin Barbu

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, a luat cuvântul marți la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit (AGRIFISH), desfășurată la Bruxelles, și i-a spus lui Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură, că „dacă nu înțelegem nemulțumirea acestora (ale fermierilor), putem pleca din funcțiile pe care le deținem”.

Mesajul lui Barbu pentru comisarul pe Agricultură, în contextul protestelor fermierilor

Ministrul Agriculturii a mai spus că România îşi menţine poziţia conform căreia este obligatoriu ca derogarea de la standardele privind bunele condiţii agricole şi de mediu să fie prelungită.

„Domnule comisar, vă atrag atenţia că au trecut 6 luni de când am solicitat un răspuns al Comisiei. Acest răspuns nu a venit, în pofida unui vot pozitiv exprimat de 15 SM (15 state membre – n. r.). Nemulţumirea fermierilor noştri este reală şi se manifestă deja în stradă, în toată Uniunea Europeană. Dacă nu înţelegem că fermierii noştri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare în obţinerea producţiei, putem să plecăm cu toţii din funcţiile pe care le deţinem. Inclusiv dumneavoastră, domnule comisar! Acesta este mandatul pe care îl am de la fermierii mei şi pe care nu îl pot ignora!”, a declarat ministrul Florin Barbu, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, potrivit Agerpres.

Luni, Florin Barbu afirmase că la această reuniune va cere demisia comisarului european Janusz Wojciechowski: „Este pentru prima oară în Consiliul de Miniştri când un stat prin reprezentant, adică prin ministrul Agriculturii, pe care îl aveţi în faţă, va cere demisia în Consiliul de Miniştri a comisarului european pe Agricultură. De aici cred că ar trebui să intrăm într-un dialog”.

Ciolacu: Nu a cerut nimeni demisia comisarului european pentru Agricultură

Marți, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a susținut că „nu a cerut nimeni” demisia oficialului european.

„Nu a cerut nimeni. Am vorbit și cu doamna Luminița Odobescu (…). Domnul ministru a spus foarte clar, dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toții demisia, în frunte cu comisarul european. Acum, pentru câteva luni, nu e un capăt de țară să cerem demisia cuiva. Știu că am avut și noi un comisar pe agricultură. Întrebați-l, eu nu îmi aduc aminte de nimic notabil ce s-a întâmplat în acea perioadă, dar poate îl întrebați”, a afirmat Ciolacu, răspunzând la întrebările reporterilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis