Câinele meu mănâncă prea repede, ce ar trebui să fac?

Câinele meu mănâncă prea repede, ce ar trebui să fac?

Dacă ai un câine acasă, probabil că ai observat o ciudație care chiar te îngrijorează uneori: este incredibil de vorace și își mănâncă bolul atât de repede încât ai crede că vrea să câștige o medalie. În primul rând, nu intrați în panică, acesta este un comportament comun printre canini. Dar ar putea ascunde ceva. Problema: să mănânce prea mult și într-un ritm rapid nu este bun pentru sănătatea lui (și nici pentru portofelul tau). Si totusi de ce câinele meu mănâncă repede?

Trebuie să știi un lucru: indiferent de rasa lor, chiar dacă le place mâncarea, câinii nu mănâncă atât de repede fără niciun motiv. Probabil că în spatele ei trebuie să existe o explicație. Iată câteva teorii:

Cum să alegi mancare caini: Dacă ți-ai adoptat câinele, este posibil ca foștii stăpâni să-l fi hrănit la orice oră, caz în care această neregulă l-ar fi supărat. Dacă nu are îndrumări în timpul zilei, este posibil să se grăbească la masa lui ca și cum ar fi ultima! Acest lucru se întâmplă adesea și la câinii care au fost cândva fără stăpân, forțați să supraviețuiască căutând hrană oriunde. Dar, în mod normal, după ceva timp, grijă și multă dragoste, câinele tău va începe să mănânce mai încet și mai calm, realizând că pana la următoarea lui masă nu va dura prea mult.

Alimentație proastă: dacă își devorează bolul ca un om înfometat, poate fi calitatea mâncării în sine de vină. Într-adevăr, totul depinde de dieta pe care o serviți, deoarece anumite alimente nu sunt bine echilibrate, sau chiar nepotrivite. De asemenea, ca pură măsură de precauție, verificați întotdeauna cu medicul veterinar pentru a vă asigura că câinele dumneavoastră primește toți nutrienții de care are nevoie pentru sănătatea lui. În caz contrar, dacă percepe anumite deficiențe, specialistul îi va recomanda alimente de mai bună calitate.

Boală: această ultimă opțiune este mai puțin ușor de detectat. Este într-adevăr posibil ca o problemă de sănătate subiacentă să-l determine pe micul tău însoțitor să se simtă excesiv de foame. Deci, pentru a fi sigur, este mai bine să ceri sfatul medicului veterinar.

Cum îmi pot face câinele să mănânce mai încet?

Dacă mănâncă repede din când în când, nu e chiar atât de grav. Dar nici nu ar trebui să devină un obicei. Ar trebui să vă asigurați că vă controlați obiceiurile alimentare pentru a evita posibile probleme de sănătate. Din fericire, există soluții pe care le poți lua în considerare. Iată câteva opțiuni de succes:

Folosește o minge de tenis

La început ai putea crede că este o glumă, dar deloc. O simplă minge de tenis ar putea atenua lăcomia micuțului tău vorace! Oh, da și cum este posibil acest lucru?  Tot ce trebuie să faceți este să puneți o minge (curată și nouă) într-un castron, apoi să turnați crochetele câinelui dvs. în ea. De fapt, va acționa ca o distragere a atenției: se va concentra atât de mult pe minge, încât nu se va arunca la mâncare. Distrându-se, inevitabil va mânca mai încet. Da, este chiar o prostie, dar chiar funcționează!

Utilizați un bol cu ​​hrănire lentă

Nu ai o minge de tenis prin preajmă? Atunci încearca altceva. Știați că există castroane pentru câini special adaptate pentru mâncarea lentă? Au mici obstacole încorporate care îi împiedică să-și devoreze bolul prea repede. Deși sunt disponibile în comerț, nimic nu te împiedică să faci unul singur. De exemplu, puneți un mini castron cu susul în jos în vasul său obișnuit și turnați mâncarea în jurul lui. Vei vedea, îi va lua mai mult timp să-și termine bolul!

Ține-l ocupat

După cum am sugerat deja, nu există nimic mai bun decât să-ți distragi câinele pentru a-i reduce pofta de mâncare. Ideea este mai presus de toate să-l ții ocupat cu activități interesante și distractive. Joacă-te mai des cu el, planifica mai multe plimbări, excursii în parc. Investește în câteva jucării mici care îl vor face chiar să uite de mesele lui. Spune-ți că, cu cât mintea lui este mai ocupată, cu atât va dori mai puțin să mănânce. Mulți câini cerșesc mâncare pentru că se plictisesc acasă și nu au altceva în minte!

Exercițiu și disciplină

Așadar, există un fenomen ciudat: în ceea ce ne privește, atunci când consumam energie făcând sport, de exemplu, de multe ori ne stimulează apetitul. Simțim un mic gol care trebuie să fie umplut pentru a satisface nevoile corpului nostru. Dar, de fapt, la canini, este opusul. Cu cât devin mai epuizați fizic, cu atât își reduc mai mult dorința de a mânca.

În plus, totul depinde și de educația lui: un câine bine dresat și disciplinat este și unul care se va gândi de două ori înainte de a implora mâncare… Depinde de tine!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`