Israel: 24 dintre soldații săi au fost uciși într-o zi, în Gaza. Este cel mai sângeros bilanț de la începutul conflictului cu Hamas

Israel: 24 dintre soldații săi au fost uciși într-o zi, în Gaza. Este cel mai sângeros bilanț de la începutul conflictului cu Hamas
captură X @nexta_tv

Douăzeci și patru de soldați israelieni au fost uciși în Fâșia Gaza, a anunțat armata marți, acesta fiind cel mai mare număr de morți israelieni într-o singură zi de război împotriva Hamas.

21 de soldați au fost uciși într-o explozie

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene contraamiralul Daniel Hagari a declarat că 21 de soldați au fost uciși într-o explozie când două clădiri pe care le-au minat pentru demolare s-au prăbușit după ce militanții au tras grenade într-un tanc din apropiere, scrie Reuters.

Anterior, armata a declarat că trei soldați au fost uciși într-un atac separat în sudul Gazei.

„Ieri am trăit una dintre cele mai grele zile ale noastre de când a izbucnit războiul”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Nu vom înceta să luptăm până la victoria absolută”

„În numele eroilor noștri, de dragul vieții noastre, nu vom înceta să luptăm până la victoria absolută”, a adăugat el.

Ministrul Apărării Yoav Gallant a spus că războiul va determina viitorul Israelului „pentru deceniile viitoare”.

Decesele au survenit în timp ce forțele israeliene desfășoară cea mai mare campanie terestră de la începutul anului.

Oamenii din Gaza spun că blocadele israeliene și atacurile spitalelor de luni au lăsat răniții și morții la îndemâna salvatorilor, în timp ce luptele au escaladat în orașul Khan Younis.

Israelul spune că luptătorii Hamas operează în și în jurul spitalelor, făcându-i ținte legitime. Personalul spitalului și Hamas neagă acest lucru.

Israelul a promis că va nimici Hamas, mișcarea islamistă palestiniană care guvernează Gaza și a jurat distrugerea Israelului, ai cărei luptători au năvălit în Israel, ucigând 1.200 de oameni și luând aproximativ 250 de ostatici pe 7 octombrie.

De atunci, cel puțin 25.295 de locuitori din Gaza au fost confirmați uciși, potrivit autorităților palestiniene, iar alți mii de morți au rămas în dărâmături, în campania israeliană, care a prăpădit cea mai mare parte a enclavei.

Aproape toți cei 2,3 milioane de oameni din Gaza și-au pierdut casele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`