Studenții care cumpără lucrări de licență vor plăti scump. La ce riscuri se expun vânzătorii

Studenții care cumpără lucrări de licență vor plăti scump. La ce riscuri se expun vânzătorii
Sursa foto: Freepik.com

Studenții care își cumpără lucrarea de licență riscă amenzi colosale care pot ajunge la 200.000 de lei, dar și cei care le vând se expun la riscuri uriașe.

Platformele care oferă acest tip de servicii riscă să fie închise după ce facultatea va face sesizarea, informează știrileprotv.

Cel mai simplu mod de a ajunge la un vânzător este prin cunoscuți, după cum a dezvăluit un student la master.

„De la o cunoștință la alta. O recomandare, de la o persoană care face, o persoană care are nevoie și e un intermediar acolo, că pe mine m-a mai ajutat sau știu că el se ocupă cu așa ceva”, a spus un student.

Cât costă o lucrare de licență

În plus, există și grupuri de Facebook care oferă astfel de servicii contra cost, iar prețul variază în funcție de cerințele clientului.

Un student dezvăluie că lucrările în domeniul științelor umane sunt mai ieftine și pornesc de la 1.000-1.300 de lei, dar prețul poate urca în funcție de facultatea la care este studentul, dar și de nota pe care acesta dorește să o obțină. În domeniul ingineriei lucrările sunt mai scumpe și pornsc de la 2.500- 3.000 de lei.

Fiecare vânzător are regulile lui. În timp ce unul acceptă plata în rate, altul oferă un raport care dovedește că lucrarea nu este plagiată.

Ce sancșiuni pot primi studenții și vânzătorii

Astfel, studenții riscă amenzi de până la 200.000 de lei dacă vor cumpăra lucrările de licență în loc să le scrie, amendă care este valabilă și pentru cei care le vând. Mai mult, pe lângă amendă, studentul poate fi și exmatriculat.

Facultatea trebuie să facă o sesizare la poliție și să aibă dovezi conform cărora lucrarea nu îi aparține studentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”