Un băiețel de 4 ani a fost răpus de gripă. Copilul a ajuns la spital în stare foarte gravă

Un băiețel de 4 ani a fost răpus de gripă. Copilul a ajuns la spital în stare foarte gravă
Sursa foto: Shutterstock

Un copil de 4 ani ani dintr-un sat din comuna Târgu Trotuș a fost răpus de gripă. Potrivit informațiilor oferite de stiripesurse.ro, micuțul a ajuns la spital în stare gravă, cu febră mare și convulsii.

Copil de 4 ani, răpus de gripă

Incidentul tragic are loc după ce în urmă cu câteva zile o fetiţă în vârstă de patru ani a murit după ce a ajuns la spital cu temperatură 41 şi convulsii.

În săptămâna 8 – 14 ianuarie, la nivelul județului s-au înregistrat 455 de cazuri de gripă, cu aproape 200 mai multe față de săptămâna trecută, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Semnal de alarmă tras de specialiști

Cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate la grupa de vârstă 15 – 49 de ani, respectiv 70 de cazuri, apoi la persoane de peste 65 de ani, 58 de cazuri.

Numărul de cazuri de infecții respiratorii ajunge de multe ori să depășească situația din alți ani, a declarat directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, într-o intervenție, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Întrebat despre situația din camerele de gardă, medicul a explicat: „Lucrurile sunt evidente, suntem în plin sezon de infecții respiratorii și nu este ceva care ar trebui să ne mire. Practic, în fiecare iarnă avem sezonul, care înseamnă nu numai gripă, înseamnă virusuri care se transmit pe cale respiratorie, chiar și infecții bacteriene”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)