Ce amendă luați dacă circulați cu mașina acoperită de zăpadă. Amenzile s-au mărit de la 1 ianuarie

Ce amendă luați dacă circulați cu mașina acoperită de zăpadă. Amenzile s-au mărit de la 1 ianuarie
Foto simbol: Pixabay

Conducătorii auto care nu își curăță autoturismele de zăpadă după ninsori sunt pasibili de amenzi importante. La un salariu minim brut de 3.300 de lei, valoarea unui punct de amendă ajunge la 165 de lei, în 2024.

Șoferii trebuie să îndepărteze zăpada de pe mașini

Șoferii care nu își deszăpezesc total autoturismele după ninsori consistente pot fi opriți în trafic de polițiști și amendați.
Este un aspect mai puțin cunoscut de către conducătorii auto, dar polițiștii sunt îndreptățiți să procedeze așa, întrucât bucățile de zăpadă pot să se desprindă de pe plafon sau lunetă, constituind un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Valoarea amenzii pentru acest aspect este de 430 de lei. De la 1 ianuarie 2014, un punct de amendă va reprezenta 5% din salariul minim brut pe țară garantat în plată.

La un salariu minim brut de 3.300 de lei, valoarea unui punct de amendă ajunge la 165 de lei, anunță Adevărul.

Cât mai durează ninsorile abundente

România a avut parte de schimbări meteorologice semnificative în weekend-ul 20-21 ianuarie, iar prognoza meteo aduce informații de interes pentru toate regiunile țării.

Maximele și minimele vor atinge valori extrem de diferite, iar fenomene precum ninsori abundente și vânt puternic vor influența condițiile meteorologice.

România se confruntă cu condiții meteorologice extreme în acest weekend, având parte de avertizări de ger și ninsori în întreaga țară.
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) atrag atenția asupra unei perioade reci și dificile, cu temperaturi scăzute și precipitații în diverse regiuni.

Potrivit meteorologilor, duminică se va remarca printr-o atmosferă geroasă dimineața și noaptea, cu cer variabil spre senin, dar cu posibile înnorări temporare în nord-estul țării, însoțite de ninsori slabe.

Meteorologii avertizează că noaptea de duminică spre luni va aduce temperaturi extrem de scăzute, cuprinse între minus 13 și minus 2 grade Celsius, cu minime mai coborâte în depresiuni, unde se pot înregistra și minus 18 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`