Pilotul unui avion a reușit să evite un dezastru și a aterizat de urgență pe o autostradă din SUA (VIDEO)

Pilotul unui avion a reușit să evite un dezastru și a aterizat de urgență pe o autostradă din SUA (VIDEO)

Un avion mic a aterizat pe autostrada Loudoun County Parkway din Loudoun, Virginia, vineri după-amiază, iar toate cele șapte persoane de la bord au scăpat nevătămate, potrivit Poliției de Stat din Virginia și Administrației Federale a Aviației.

Pilotul a salvat viața pasagerilor

Avionul Cessna 208 a executat o „aterizare forțată dificilă” pe șosea în jurul orei 12:50. după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional Dulles din Virginia în jurul orei 12:15. Avionul se afla în drum spre aeroportul Lancaster din Pennsylvania în acel moment.


Pilotul, copilotul și cinci pasageri – patru adulți și un băiat de 15 ani – au supraviețuit fără răni, a spus poliția.
Singura pagubă notată este la balustrada autostrăzii, a spus poliția.

Șoferii, uimiți că avionul zboară foarte jos, deasupra lor

Șoferul Jesse Labell a spus WJLA, afiliată ABC din Washington, D.C., că avionul a zburat la aproximativ 20 de picioare deasupra lui, înainte de a ateriza la doar 30 de picioare înaintea lui pe șosea.

Labell a spus că nu se aflau mașini în fața lui în acel moment. El a lăudat „aterizarea fenomenală în caz de urgență” a pilotului, menționând că avionul a evitat liniile electrice mari, mașinile și copacii.

Labell a spus că pasagerii avionului erau în mod clar în stare de șoc, dar în regulă. „Suntem ușurați să raportăm că nu au fost răniți”, a declarat Stan Little, CEO al companiei aeriene Southern Airways, într-o declarație pentru WJLA.

„Suntem recunoscători piloților noștri, care au făcut exact ceea ce au fost instruiți să facă – pentru a pune siguranța pasagerilor noștri pe primul loc. Lucrăm îndeaproape cu autoritățile pentru a investiga în detaliu situația”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`