Povestea lui Kanzi, un cimpanzeu care, după 6 luni de antrenament, a terminat toate misiunile dintr-un joc video: ”Îi place să se joace Minecraft” (VIDEO)

Povestea lui Kanzi, un cimpanzeu care, după 6 luni de antrenament, a terminat toate misiunile dintr-un joc video: ”Îi place să se joace Minecraft” (VIDEO)
captura video Youtube

Kanzi este un cimpanzeu pitic, ajuns la 43 de ani, vârsta maturității depline, foarte inteligent, care s-a născut și crescut în captivitate, într-o grădină zoologică din Iowa, Statele Unite.

Kanzi a învățat să joace Minecraft

Cea mai recentă dovadă a inteligențe sale, Kanzi a reușit să termine aventura digitală împotriva dragonului din dimensiunea End, cel mai puternic monstru din jocul video, după ce l-a răpus cu ajutorul unei arbalete ale cărei performanțe le-a îmbunătățit cu ajutorul magiei.

Pentru a face din Kanzi un adevărat gamer, a fost creată o interfață specială, pentru a putea juca doar cu un singur deget, pe un ecran touchscreen

”Kanzi este, într-adevăr, un personaj special. Îl știu pe Kanzi de 25 de ani și simt, cumva, că am crescut împreună. Îi place să se joace Minecraft. Nu doar că-i place, dar îi place să se uite cum ne jucăm”, a declarat Jared Taglialatela, directorul grădinii zoologice din Des Moines.

Kanzi, interfață specială, adaptată nevoilor lui

În spatele succesului său, ca și în toate poveștile de acest gen,  stă un antrenament de lungă durată, care, în cazul cimpanzeului a durat șase luni.

Kanzi a putut să se antreneze într-o cameră specială, acompaniat de un decor tropical și fiecare acțiune pe care o făcea în joc și avea un rezultat pozitiv era, bineînțeles, recompensată.

”Primeşte alune, struguri, mere, ca să participe în asta, dar el își primea, oricum, necesarul caloric în fiecare zi și știe asta. E doar o altă opțiune pe care o are în timpul zilei să facă ceva amuzant și distractiv”, a mărturisit directorul grădinii zoologice.

Aventura lui Kanzi în lumea Minecraft a fost împărtășită lumii de un YouTuber, iar banii câștigați de pe urma vizionării acestei epopei au fost donați grădinii zoologice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)