Partidul Berii vrea să candideze la alegerile parlamentare din Austria. Formațiunea a făcut campanie inclusiv pentru fântâni publice cu bere la Viena

Partidul Berii vrea să candideze la alegerile parlamentare din Austria. Formațiunea a făcut campanie inclusiv pentru fântâni publice cu bere la Viena
Foto: Pixabay

Partidul Berii al Austriei, fondat într-o mare măsură în glumă, va candida la alegerile parlamentare din acest an, a anunțat liderul formațiunii, joi, potrivit Reuters.

Partidul Berii a fost înființat în 2015 și este cunoscut pentru proiectele sale inedite, dar a lansat atacuri serioase la adresa partidelor tradiționale și a celor implicați în corupție și alte scandaluri.

A făcut campanie inclusiv pentru instalarea unor fântâni publice cu bere la Viena, dar și pentru îmbunătățirea sistemului sanitar.

Partidul Berii din Austria a candidat și la parlamentarele din 2019

Formațiunea a candidat și la alegerile parlamentare din 2019, când a obținut doar 0,1% din voturi.

Liderul partidului, Dominik Wlazny (37 de ani), doctor și cântăreț de rock cu numele de scenă „Marco Pogo”, s-a clasat pe poziția a treia la alegerile prezidențiale din 2022, cu un scor de 8,3%.

Pentru a intra în parlamentul austriac, un partid trebuie să treacă pragul de 4%.

„Partidul Berii poate aduce o contribuție pozitivă”, spune liderul formațiunii

„Da, suntem pregătiți”, a subliniat Wlazny, într-o conferință de presă în care a vorbit inclusiv despre chestiuni ca reducerea sărăciei în rândul copiilor, sporirea egalității de șanse în educație și costurile de trai tot mai mari.

„De ce facem acest lucru? Nu vrem să ne plângem, ci să facem lucrurile noi înșine. Pentru că suntem convinși că Partidul Berii poate aduce o contribuție pozitivă în parlament”, a adăugat Dominik Wlazny.

Pe de altă parte, intrarea în cursă depinde de strângerea de fonduri, așa că formațiunea intenționează să ajungă la 20.000 de membri până la sfârșitul lunii aprilie, de la cei „1.300 de membri activi” pe care îi avea la finalul anului 2023, spune Wlazny. Cotizația de membru este de 59 de euro pe an, a precizat el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`