Judecătorul l-a amenințat pe Trump că-l scoate din sală de la procesul de defăimare intentat de Carroll după ce fostul președinte al SUA a mormăit injurii la adresa scriitoarei

Judecătorul l-a amenințat pe Trump că-l scoate din sală de la procesul de defăimare intentat de Carroll după ce fostul președinte al SUA a mormăit injurii la adresa scriitoarei

Dreptul fostului președinte de a participa la procesul său pentru defăimare „poate fi retras”, a avertizat judecătorul care asistă la proces. E. Jean Carroll solicită despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari pentru că acesta a negat că a agresat-o sexual.

Trump a comentat în timpul procesului, deranjând jurații

Un judecător din Manhattan care supraveghează procesul în care scriitoarea E. Jean Carroll l-a acuzat pe Donald J. Trump că a defăimat-o l-a avertizat miercuri pe fostul președinte că îl va da afară din sala de judecată dacă va continua să mormăie comentarii pe care juriul le poate auzi.

Carroll și-a petrecut dimineața depunând mărturie despre ceea ce s-a întâmplat după ce l-a acuzat pe Donald Trump că ar fi violat-o, iar unul dintre avocații acesteia s-a plâns, în prezența juriului, că Trump a fost audiat. El a spus că acest proces este o „vânătoare de vrăjitoare” și „o escrocherie”, suficient de tare încât jurații să poată auzi.

Judecătorul Lewis A. Kaplan, care s-a contrat toată dimineața cu avocata lui Trump, Alina Habba, în legătură cu obiecțiile sale la mărturia scriitoarei E. Jean Carroll, părea să-și piardă răbdarea.

Judecătorul a spus că Donald Trump atre probleme cu autocontrolul

„Domnul Trump are dreptul să fie prezent aici”, a spus judecătorul Kaplan. „Acest drept poate fi însă retras dacă el va perturba sala, ceea ce mi s-a raportat că a făcut deja și dacă nu ține cont de ordinele judecătorești.”

Apoi s-a adresat direct fostului președinte: „Domnule Trump, sper că nu trebuie să te exclud din proces”, a spus el.
Trump, care și-a petrecut cea mai mare parte a dimineții clătinând din cap în timpul mărturiei depuse de Carroll, și-a ridicat mâinile î n aer, exasperat.

„Mi-ar plăcea”, a spus el.
Kaplan a răspuns: „Înțeleg că probabil ești foarte dornic să fac asta pentru că pur și simplu nu te poți controla.”

Fostul președinte nu este obligat să participe la procesul civil, dar a spus că vrea să depună mărturie – ceva ce nu a făcut în cazul anterior, atunci când un juriu a decis să-i dea lui Carroll 3 milioane de dolari pentru alte pretenții de defăimare.

Miercuri, fostul președinte a urmărit și ascultat pentru prima dată cum Carroll, în vârstă de 80 de ani, a descris modul în care aceste declarații au afectat-o.

„Mi-a spulberat reputația”, a spus Carroll în sala de judecată federală din Lower Manhattan, în timp ce Trump stătea la masa apărării, participând la proces pentru a doua zi consecutiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`