O galerie din Moscova promovează arta contemporană românească în cadrul unei expoziții (VIDEO)

O galerie din Moscova promovează arta contemporană românească în cadrul unei expoziții (VIDEO)

Galeria de Artă Triumf din Moscova promovează în această perioadă arta contemporară românească, informează uatoday.tv. Noua expoziție este împărțită în două secțiuni: ”est” și ”vest”.

De secția ”România vestică” este responsabilă Yana Smurova, care a susținut că o privire mai atentă asupra artei din această regiune relevă o serie de aspecte controversate

”Din păcate, nu mulți oameni cunosc ce se întâmplă cu vecinii noștri cei mai apropiați din estul Europei. Deci inițial ideea era să aruncăm o privire asupra vecinilor noștri cei mai apropiați și mai ales asupra fostelor state socialiste, dar, așa cum se întâmplă de obicei cu o astfel de expoziție, apar detalii interesante și controverse care există în interiorul țării”.

Pentru un spectator vestic, orice expoziție a unui artist est-european este încă oarecum ceva exotic, ceva de explorat, curios, interesant și nu ceva pe deplin înțeles. Noi o percepem de o manieră diferită, ca fiind ceva mai apropiat și mai ușor de înțeles pentru nou. Deci cred că expoziția ar trebui să fie bine primită de audiența de la Moscova”, a susținut Smurova.

De secția ”România estică” este responsabil Dan Popescu.

O galerie din Moscova promovează arta contemporană românească

#DIRECT_ONE_hq5fwz#

”Concentrându-mă pe București, am încercat să aleg artiștii care sunt vizionari, care fac artă fără să privească spre societate (…) Ideea este aceea de a ne concentra pe ceva ce nu se schimbă foarte mult, ce reprezintă sinele, nu societatea. Societatea se cam schimbă mult”, a susținut acesta.

Expoziția va putea fi văzută până pe 13 martie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`