Ministrul Florin Barbu: Vreau să continuăm cu plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Vom lua în calcul produsele importante în perioada sărbătorilor pascale (VIDEO)

Ministrul Florin Barbu: Vreau să continuăm cu plafonarea prețurilor la alimentele de bază. Vom lua în calcul produsele importante în perioada sărbătorilor pascale (VIDEO)
Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii. Sursă foto: Captură Video - Ministerul Agriculturii / Facebook

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat, miercuri, că-și dorește ca Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial la o serie de alimente de bază să fie prelungită, mai ales că și-a demonstrat eficiența și prețurile la raft au scăzut. Acesta a mai afirmat că guvernanții iau în calcul să modifice lista cu produse, astfel încât să includă și alimentele consumate mai mult de sărbătorile pascale.

Barbu vrea să prelungească plafonarea adaosului comercial la alimente

„Vreau continuarea plafonării alimentelor de bază, că Ordonanţa are un rol important. Sunt alimente consumate de 50% din români şi sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici şi medii.

Voi avea discuţii inclusiv cu premierul Ciolacu şi vă vom informa asupra deciziei, dacă vom prelungi această Ordonanţă.

Vom lua în calcul și toate produsele care în perioada sărbătorilor pascale vor fi consumate de români”, a declarat Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a precizat că va discuta și cu reprezentanții procesatorilor și retailerilor din România.

Florin Barbu spune că prețurile la alimente au scăzut

Într-o intervenție recentă pentru B1 TV, Florin Barbu a insistat că Ordonanța a produs o scădere a prețurilor la raft pentru alimente: „Din punctul meu de vedere, așa cum arată indicele prețului de consum, alimentele de bază care sunt trecute în această Ordonanță au prețuri mai mici cu până la 15-20% față de anul 2023 când a fost această Ordonanță”.

La remarca moderatoarei că, în contrapartidă, alte produse s-au scumpit, ministrul Agriculturii a spus: „Noi protejăm familiile cu venitiuri mici și medii. Mă bucur că specialiștii care nu dădeau crezare acestui proiect de Ordonanță acum spun că prețurile la aceste alimente sunt mici. Mă bucură lucrul acesta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis