Radu Miruță, după ce protestatara Angi Șerban a fost săltată de poliție, pentru o postare pe Facebook: Statul român are o serie de metode prin care trebuie să știe cine reprezintă pericol public și cine nu (VIDEO)

Radu Miruță, după ce protestatara Angi Șerban a fost săltată de poliție, pentru o postare pe Facebook: Statul român are o serie de metode prin care trebuie să știe cine reprezintă pericol public și cine nu (VIDEO)
Foto: Radu Miruţă / Facebook

Protestatara Angi Șerban a fost săltată de poliție cu privire la o postare publicată pe reţelele sociale, care ar instiga public la săvârşire de infracţiuni.

Deputatul USR, Radu Miruță, a comentat acest subiect în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV.

„Fapta este o disperare”

“Fapta este o disperare, procedura este tragi cu tunul după niște vrăbiuțe. Niște oameni care au de dat atât de multe răspunsuri, așa cum este acest Guvern, miilor de oameni care ies constant în stradă, cred că pot scăpa de situația asta folosindu-și forța instituțională împotriva unor persoane inofensive raportat la situația creată.

Asta arată ultima instanță în care tu, din disperare, ceri secretarilor, cabinetului, ’dați-mi toate butoanele să fac ceva’. Și neavând o soluție pentru problema reală, apeși butoanele alea în disperare, folosindu-ți instrumentele pe care le ai în pixul de demnitar. Și care a fost fapta atât de gravă, încât am văzut oameni ai statului român, scoși cu pușca de asalt în stradă, am văzut oameni cu simț civic peste care au intrat instituțiile statului”, a spus deputatul USR.

„Este o slăbiciune fantastică. Nu mai au nicio armă de utilizat”

„Statul român are o serie de metode prin care trebuie să știe cine reprezintă pericol public, cine nu reprezintă pericol public, dar dacă dă pagina, că, de fapt, pericol public este Guvernul ăsta și își folosește toate pârghiile împotriva unui om care a scris pe Facebook ceva, păi, în ritmul ăsta, dacă ajungem ca instituții ale statului, oameni politici fără școală, la vremea lor, să interpreteze de la ei putere, că mi s-a părut mie că fata aia a scris nu știu ce, ia trimiteți voi 500 de tancuri, 20 de rachete și un submarin nuclear, să ne folosim puterea împotriva unor astfel de atitudini. Este o slăbiciune fantastică. Nu mai au nicio armă de utilizat”, a mai precizat Miruță.

Peste 20 de dosare penale pentru instigare, în timpul protestelor transportatorilor și fermierilor

Poliția Română a anunțat, luni, că a deschis 24 de dosare penale pentru instigare în timpul protestelor fermierilor și transportatorilor. Benone Matei, șeful Poliției, a precizat că este vorba despre mesaje distribuite pe WhatsApp și pe rețelele sociale care „incită la violență”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)