Florin Barbu: „Prețurile la alimentele de bază au scăzut, urmare a OUG ce a plafonat adaosul comercial” / Ce a spus ministrul Agriculturii despre celelalte produse, care s-au scumpit (VIDEO)

Florin Barbu: „Prețurile la alimentele de bază au scăzut, urmare a OUG ce a plafonat adaosul comercial” / Ce a spus ministrul Agriculturii despre celelalte produse, care s-au scumpit (VIDEO)
Foto: Facebook / Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu (PSD), și-a manifestat speranța că Ordonanța care plafonează adaosul comercial la o serie de alimente va fi prelungită. El a insistat că prețurile la aceste produse au scăzut, urmare a Ordonanței.

Potrivit unor informații apărute în presă, Guvernul vrea să actualizeze lista alimentelor pentru care adaosul comercial este plafonat și să prelungească măsura cu încă trei luni, până la finele lui aprilie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Ce spune ministrul Agriculturii despre o posibilă prelungire a OUG ce plafonează adaosul comercial la o serie de alimente

„Această prelungire n-am luat-o decât în dialogul pe care l-am avut cu retailerii și cu procesatorii. Azi o să am un dialog atât cu retailerii, cât și cu procesatorii.

Din punctul meu de vedere, așa cum arată indicele prețului de consum, alimentele de bază care sunt trecute în această Ordonanță au prețuri mai mici cu până la 15-20% față de anul 2023 când a fost această Ordonanță. Așteptăm dialogul cu retailerii și procesatorii și o să ieșim un punct de vedere.

Noi ne protejăm familiile cu venituri mici și medii și consider că această Ordonanță a avut efect și va avea efect în continuare dacă aceasta va fi prelungită”, a declarat Florin Barbu.

Răspunsul lui Barbu, întrebat despre prețurile majorate la alte produse

„50% din populația României consumă acele produse care sunt transpuse în Ordonanță. Asta arată că beneficarii sunt familiile cu veniturile mici și medii, pe care dorim să le protejăm”, a continuat Barbu.

La remarca moderatoarei că, în contrapartidă, alte produse s-au scumpit, ministrul Agriculturii a repetat: „Noi protejăm familiile cu venitiuri mici și medii. Mă bucur că specialiștii care nu dădeau crezare acestui proiect de Ordonanță acum spun că prețurile la aceste alimente sunt mici. Mă bucură lucrul acesta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis