Surse: Un fost director adjunct al Școlii de Poliție din Câmpina și alți doi bărbați au fost reținuți pentru braconaj cinegetic

Surse: Un fost director adjunct al Școlii de Poliție din Câmpina și alți doi bărbați au fost reținuți pentru braconaj cinegetic
Foto: Pixabay

Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru braconaj cinegetic. Unul dintre ei ar fi Emil Manta, fost director adjunct al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Trei bărbați reținuți pentru braconaj cinegetic

Polițiștii din Câmpina au efectuat mai multe percheziții.

„La data de 11 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară, într-o cauză penală, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă fără drept. Cinci persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, persoanele bănuite ar fi împuşcat, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, mai multe exemplare de vânătoare”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Cu ocazia perchezițiilor, oamenii legii au depistat și ridicat pentru expertizare exemplare de vânat despre care există suspiciunea că ar proveni din braconaj cinegetic.

Au fost ridicate și armele de vânătoare, și cartușele aferente.

Sursele Agerpres spun că persoanele cercetate ar fi împușcat mai multe căprioare.

Bărbații reținuți au vârste de 41, 45 și 67 de ani.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de pe lângă Judecătoria Câmpina, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și uz de armă fără drept.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`