Orașul din România clasat pe locul 10 într-un top realizat de UE / Majoritatea locuitorilor sunt mulțumiți de viața lor

Orașul din România clasat pe locul 10 într-un top realizat de UE / Majoritatea locuitorilor sunt mulțumiți de viața lor
Sursa foto: Instagram - @discovercluj - Roxana Petrean

Un oraș din România a fost clasat pe locul 10 într-un top realizat de Uniunea Europeană în ceea ce privește cele mai bune orașe de locuit din Europa.

9 din 10 persoane, mulțumite de traiul din orașul lor

Aproximativ 9 din 10 persoane s-au declarat mulțumite de faptul că trăiesc în orașul lor, însă chiar dacă satisfacția generală rămâne ridicată, rezultatele de anul trecut arată o scădere în comparație cu sondajul realizat în 2019, când Comisia a publicat un raport asemănător.

Cluj-Napoca, considerată capitala regiunii Transilvania din România, este al doilea cel mai populat oraș din țară și este, totodată, un loc minunat pentru a trăi.

94% dintre locuitorii din Cluj-Napoca s-au declarat a fi mulțumiți de viața din oraș. Orașul se află pe locul al doilea în privința oportunităților de angajare, 73% dintre locuitori susținând că este ușor să îți găsești un job în oraș, scrie Politico.

Topul celor 10 cele mai bune orașe de locuit din Europa

  1. Zurich, Elveția;
  2. Groningen, Țările de Jos;
  3. Copenhaga, Danemarca;
  4. Leipzig, Germania;
  5. Gdansk, Polonia;
  6. Stockholm, Suedia;
  7. Geneva, Elveția;
  8. Rostock, Germania;
  9. Braga, Portugalia;
  10. Cluj-Napoca, România.

La celălalt pol sunt orașele Palermo (Italia), Atena (Grecia), Istanbul (Turcia), Tirana (Albania), Napoli (Italia), Belgrad (Serbia), Roma (Italia), Skopje (Macedonia de Nord), Miskolc (Ungaria) şi Podgorica (Muntenegru).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`