Liviu Dragnea denunță fraude la votul privind Legea defăimării: Vom sesiza Parchetul General. Mi se pare extrem de grav ca în Parlamentul României să se întâmple așa ceva

Liviu Dragnea denunță fraude la votul privind Legea defăimării: Vom sesiza Parchetul General. Mi se pare extrem de grav ca în Parlamentul României să se întâmple așa ceva

Liviu Dragnea denunță  fraude la votul privind Legea Defăimării. Șeful PSD a menționat că va depune o plâgere la Parchetul General.

„A fost o fraudă în Camera Deputaților la votul de miercuri, o fraudă cu ajutorul sistemului electronic pe care am descoperit-o.(…) Mi se pare extrem de grav ca în Parlamentul României să se întâmple așa ceva. (…) Vom avea o anchetă a Parchetului General la Camera Deputaților”, a declarat Dragnea pentru DC News.

Acesta vrea ca anchetatorii să stabiliească “cine a intervenit în sistemul informatic și de ce s-a achiziționat un sistem electronic cu asemenea caracteristici”.

Proiectul iniţiat de Liviu Dragnea nu a trecut de Camera Deputaților deoarece nu s-a întrunit numărul necesar de voturi. Conform B1 TV, au lipsit 7 voturi.

„Miercuri a fost o dezbatere destul de tensionată în Camera Deputaților pe marginea Legii toleranței. Au fost 152 de voturi ‘pentru’. Adunând numărul total de voturi, 152 reprezenta mai mult de jumătate + 1. Au sărit colegii de la UDMR și de la PNL că de fapt prezența este 315, așa ‘afișa’ tabelul electronic. Au spus că este important numărul de cartele, adică acele cartele care se introduc în terminalul din fața fiecărui deputat. După aceea, mai mulți colegi au spus că au votat, dar sistemul electronic nu le-a preluat votul. Pe de altă parte, erau colegi care în același timp erau în diverse comisii, dar își lăsaseră cartelele acolo”, a adăugat Liviu Dragnea.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`