Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, medicul expert din cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj, care a fost reținut în acest dosar, a primit cu titlu de mită de la 75 de persoane care solicitau emiterea unor decizii de pensionare pe caz de boală sume de bani cuprinse între 400 şi 1000 de lei introduse în plicuri şi apoi printre actele dosarelor cu înscrisuri medicale, precum şi alte produse.
Pentru acest acte de corupție, el s-a bazat pe o infirmieră de la Spitaluj Județean care acționa ca intermediar pentru a găsi persoanele interesate de o pensionare anticipată. De asemenea, din grupul infracționar mai făcea parte o asistenă de la Casa de Pensii, care primea la rândul său mită pentru emiterea actelor în vederea pensionării, și un medic oftalmolog care elibera documente în fals, arată Gazeta de Sud.
Medicul de la Casa de Pensii, spun procurorii, „a conceput şi pus în aplicare o schemă infracţională de schimbare şi transfer de bunuri, de disimulare a provenienţei reale a sumelor de bani pe care le-a folosit pentru achiziţia a trei imobile tip apartament, de spălare a sumelor de bani obţinute din săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, folosind membrii familiei sale, aceştia fiind oficial finanţatorii achiziţiilor a trei apartamente cumpărate de soţia suspectului E.I.A. în anii 2017, 2018 şi 2022”.
Pentru aceste imobile, familia suspectului a plătit în total 240.500 de euro şi 230.005 lei.
Achiziția acestor apartamente nu se justifică, argumentează procurorii, întrucât soția era casnică, iar banii încasați din salarii, pensii sau alte mijloace erau folosiți pentru cheltuieli zilnice de întreținere a familiei.