De ce nu sunt lăsați demonstranții să intre în București? Simona Spătaru: Să nu minimalizăm deloc problemele oamenilor din transporturi sau fermierilor pentru că nu e prima dată când le vocalizează (VIDEO)

De ce nu sunt lăsați demonstranții să intre în București? Simona Spătaru: Să nu minimalizăm deloc problemele oamenilor din transporturi sau fermierilor pentru că nu e prima dată când le vocalizează (VIDEO)
Foto: Simona Spătaru / Facebook

Fermierii care au pornit în marș, din toată țara, spre Capitală pentru a protesta în fața Guvernului cu tractoare și utilaje au ajuns la marginea Bucureștiului, după ce au spart barajul poliției de la intersecția centurii cu drumul spre Chiajna.

Protestatarii au intrat în localitatea Chiajna, în timp ce polițiștii și jandarmii încearcă din nou să-i oprească din drum, împiedicându-i să intre în Capitală cu tractoarele.

„Să nu minimalizăm deloc problemele oamenilor”

Senatoarea USR, Simona Spătaru, a comentat acest subiect în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV.

“E o formă de protest și e o formă de protest legitimă. Eu n-am auzit că este o formă de protest ilegală și că ei primesc amenzi pentru că desfășoară în acest fel acțiunile pe care le au de a vocaliza, practic, problemele. Înțeleg ce vrea să facă acum Guvernul, că este domnul Barbu, că este alt reprezentant de a duce direcția în altă parte, la doamna Șoșoacă sau la AUR sau în altă parte, dar să nu minimalizăm deloc problemele oamenilor din transporturi sau pe ale fermierilor, pentru că nu e prima dată când le vocalizează.

Doar aici la emisiunea dumneavoastră am discutat în nenumărate emisiuni cu dumnealor, în direct, despre aceste probleme. Faptul că nu erau cu tractoarele și cu camioanele la intrare în București, asta nu făcea ca problemele lor să nu existe și în septembrie, și în octombrie, și în noiembrie, și la începutul anului trecut. S-au accentuat, asta e tot”, a spus senatoarea USR.

„Afacerile au fost brusc mult mai mult impozitate”

Ele s-au agravat pentru că pe începutul acestui an toate afacerile au fost brusc mult mai mult impozitate. Discutăm și despre mărirea accizei la motorină, RCA-ul care a crescut foarte mult, și noi l-am achitat dublu față de anul trecut.

Cu siguranță, ei plătesc și mai mult decât noi, deci sunt probleme pentru care cer rezolvarea rapidă și nici într-un caz nu trebuie să fie în felul acesta tratați, adică să li se spună ‘să vă fie rușine că veniți’”, a mai precizat Simona Spătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`