Daniel Zamfir, despre mitingul fermierilor și al transportatorilor: Cel care și-a asumat acest protest e un membru AUR. Șoșoacă e ca musca-n lapte. Unde e rost de scandal, este și Șoșoacă (VIDEO)

Daniel Zamfir, despre mitingul fermierilor și al transportatorilor: Cel care și-a asumat acest protest e un membru AUR. Șoșoacă e ca musca-n lapte. Unde e rost de scandal, este și Șoșoacă (VIDEO)
sursă foto: captură YT

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a vorbit despre mitingul de joi seară al fermierilor și transportatorilor.

Zamfir a spus că cel care și-a asumat acest protest e un membru AUR, și anume, e vorba despre Augustin Hagiu.

“De câteva zile circulau pe rețele sociale îndemnuri la acest protest. Sigur, protestul a fost, inițial, după cum ați constatat, făcut de asociația FORT, condusă de domnul Hagiu, care domnul Hagiu, nu cred că e un secret pentru nimeni, este deja membru AUR. Va candida la alegerile parlamentare din partea AUR, deci cel care a organizat, cel care și-a asumat acel protest este un membru AUR”, a spus senatorul PSD.

„Unde e rost de scandal, este și Șoșoacă”

Șoșoacă e ca musca-n lapte. Unde e rost de scandal, este și Șoșoacă.

L-ați auzit pe ministrul Agriculturii ieșind public și spunând că nu există la Ministerul Agriculturii nicio solicitare de revendicare din partea fermierilor. Sigur, n-ai cum să nu te întrebi, încă o dată, ‘vreți să rezolvăm o problemă? Da, dar care e problema?’

Știți cum e? Adică eu vin cu tractoarele, ocup Capitala, ca să-ți predau în mână solicitările, revendicările. Domnul Barbu a spus ‘aștept ca de fiecare dată de la fermieri, să stăm de vorbă, să găsim soluțiile’. Păi subvențiile se plătesc la timp, subvenția la motorină, de asemenea se plătește. Aud, acum, supărarea generală. Supărarea generală este pe costul mare al RCA-ului la camioane, tractoare, și așa mai departe. Și aici vă spun clar că oamenii au dreptate și mie mi se pare, mai ales că la comisia economică, nu o dată, am invitat reprezentanții ASF și pe cei ai asiguratorilor”, a mai precizat senatorul.

„Costurile RCA-ului, extrem de ridicate”

Aceste costuri despre care vorbim, costurile RCA-ului, mai ales în ceea ce privește capul de tractor, au un preț extrem de ridicat, adică e undeva peste ce se întâmplă în Europa civilizată.

Sigur, îmi veți spune cum argumentează ei, ‘e piață liberă, e concurență, noi atâta oferim’ și așa mai departe. Da, hai să vedem ce face ASF-ul, cum de permite ca să existe aceste prețuri, care sunt mult peste piața europeană”, a mai zis Daniel Zamfir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`