În România, mai frig decât în Laponia. Meteorologul ANM a spus care sunt zonele din țară în care va fi ger cumplit în următoarele zile: “Lucrurile se schimbă din nou” (VIDEO)

În România, mai frig decât în Laponia. Meteorologul ANM a spus care sunt zonele din țară în care va fi ger cumplit în următoarele zile: “Lucrurile se schimbă din nou” (VIDEO)
Sursa foto: Pixabay

Gerul cumplit va continua să persiste în România și în zilele următoare. În țara noastră temperaturile ajung în unele momente să fie mai scăzute chiar decât în Laponia. Frigul se prelungește până la cel puțin mijlocul acestei luni.

În România, mai frig decât în Laponia

Meteorologul ANM, Iris Răducanu, a avut o intervenție în emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, pe B1 TV, unde a spus care sunt zonele în care va fi cel mai frig în următoarele zile.

“Într-adevăr, este foarte frig. Momentan, temperaturile sunt ceva mai mai scăzute decât în nordul continentului. Mă refer la temperaturi în pragul gerului. În această noapte, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele din noaptea precedentă. Mă refer la temperaturi la nivelul întregii țări cuprinse între -10 °, în depresiunile din estul Transilvaniei, și până la -3, – 2 ° pe litoral. Din noaptea următoare, însă, lucrurile se schimbă din nou. Temperaturile scad, astfel că în mare parte din Moldova, în noaptea următoare, va fi o noapte geroasă, cu temperaturi de -10, – 11, – 12 °. Astfel de temperaturi vor fi și prin depresiunile din estul Transilvaniei și prin zonele deluroase, iar temperaturile minime cele mai ridicate se vor înregistra pe litoral și vor fi de -5 °.

Mâine, pe parcursul zilei, vorbim despre temperaturi ceva mai scăzute decât ce vom înregistra astăzi. Dacă în Moldova, de exemplu, astăzi vom avea temperaturi maxime de maxim 4 °, mâine nu vom mai depăși valori de -3 °”.

Cum se explică această uriașă diferență de temperatură într-un timp foarte scurt?

Meteorologul ANM a fost întrebată cum se explică această uriașă diferență de temperatură într-un timp foarte scurt.

“Este vorba despre o masă de aer foarte rece, care a pătruns în acea zonă, care, de altfel a ajuns și la noi și-a adus aceste temperaturi foarte scăzute și diferențe foarte mari față de ce am înregistrat în intervalul precedent, când masa de aer mai cald a fost cantonată la altitudini mai mari”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`