Fostul premier Petre Roman: Condamnarea lui Gică Popescu, rodul unei mişcări de eliminare a lui în momentul în care a încercat să preia frâiele fotbalului românesc

Fostul premier Petre Roman: Condamnarea lui Gică Popescu, rodul unei mişcări de eliminare a lui în momentul în care a încercat să preia frâiele fotbalului românesc
Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Fostul fotbalist Gică Popescu a fost condamnat, în 2014, la 3 ani şi o lună pentru evaziune fiscală, în așa-numitul ”dosar al transferurilor”, în care mai mulți oameni de fotbal au fost acuzați că nu au declarat la fisc sumele reale pe care le primiseră în momentul în care transferaseră o serie de jucători în străinătate, pe vremea în care  acest sport crea încă valoare în România.

Condamnarea lui Gică Popescu la închisoare, cu 24 de ore înainte de alegerile de la FRF

În primă instanță, toți cei implicați în acest dosar au fost achitați, dar, stupoare, s-a produs o răsturnare de situație și, pe data de 4 martie 2014, Gică Popescu și alți șapte inculpați au fost condamnați la închisoare cu executare.

Hotărârea tribunalului l-a afectat cel mai mult pe Gică Popescu, în primul rând prin prisma faptului că era cunoscut și respectat la nivel internațional și, mai ales, pentru că a fost oprit, cu doar 24 de ore înainte, să participe la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, unde avea cele mai mari șanse să se impună.

Astfel, drumul către șefia FRF a fost netezit pentru Răzvan Burleanu, cel care conduce și în prezent organizația. La vremea respectivă, Burleanu era un necunoscut, avea doar 29 de ani, nicio performanță notabilă în fotbal, poate doar aceea de a fi fiul tatălui său, fost jucător la Bacău.

A trecut un deceniu de atunci, în jurul acestui subiect fiind formulate destule ipoteze, care, evident că n-au putut fi și încă nu pot fi probate, care converg către scenariul în care Gică Popescu a fost sacrificat de anumite grupuri de interese care îl doreau pe Burleanu președinte la FRF.

Ce-ar mai fi de notat e faptul că, în prezent, Burleanu ar fi susținut de o facțiune din UEFA, care se opune președintelui actual, Gianni Infantino, chiar la șefia forului european fotbalistic.

Petre Roman: Este mai degrabă o mișcare de eliminare a lui în care a încercat să preia frâiele fotbalului românesc

În mod suprinzător, fostul premier Petre Roman a făcut declarații pe această temă și, judecând după anvergura activității sale politice și după nivelul de acces la informații pe care îl are, se poate spune că redă întocmai ceea ce credeam cu toții…

”Aici pot să afirm şi nu cred că greşesc. A fost judecat şi motivele cred că erau false. S-au reţinut nişte lucruri în sarcina lui, din informaţiile pe care le-am avut ca tot omul, mai ales din propria lui apărare.

Cred că este mai degrabă rodul unei mişcări de eliminare a lui în momentul în care a încercat să preia frâiele fotbalului românesc, ceea ce ar fi fost foarte bine, mai ales că apoi a încercat Hagi şi nu a reuşit. Nu fac comentarii pe marginea unor decizii judecătoreşti, dar nu am convingeri pozitive în legătură cu ceea ce a păţit Gică Popescu”, a declarat Petre Roman pentru Orange Sport, referitor la condamnarea lui Gică Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`