Primele victime răpuse de ger în România: Trei persoane au murit din cauza frigului extrem

Primele victime răpuse de ger în România: Trei persoane au murit din cauza frigului extrem
Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Gerul a făcut deja primele victime în România. Trei oameni au murit în urma valului de frig care a cuprins în aceste zile întreaga țară. Alte persoane au fost găsite cu degerături sau în hipotermie, potrivit observatornews.

Primele victime răpuse de frig

Două persoane la Galaţi au fost găsite afară, au stat peste noapte în aer liber, şi nu s-a mai putut face nimic pentru ele. Totodată, o femeie din Buzău a murit din cauza frigului. Şi la Iaşi, două persoane au ajuns în şoc hipotermic, iar medicii încearcă să le salveze.

Nu sunt singurele probleme pe care vremea capricioasă le-a creat. Mulți români au ajuns la urgențe după ce s-au accidentat pe drumurile acoperite de polei.

Mai multe persoane au ajuns la spital cu fracturi, în condițiile în care temperaturile sunt în continuare scăzute.

Temperaturile vor fi în continuare scăzute

Creșterea presiunii atmosferice va asigura în următoarele două zile o lipsă a precipitațiilor și menținerea temperaturilor foarte scăzute, a declarat directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

„Este foarte frig acum în toată țara. Va fi la fel pe parcursul nopții care urmează, dar și mâine, și mâine noapte. Astăzi în Moldova au fost cele mai coborâte temperaturi, așa cum era și de așteptat, nu mai mult la amiază de -9, -8 grade în jumătatea de nord a Moldovei. La noapte va fi ger mai ales în regiunile din nordul, centrul și estul țării”, a declarat directoarea executivă a ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`