Cum explică ministrul Cătălin Predoiu că șefii din Poliție eliberați din funcții după fuga lui Cherecheș au rămas tot șefi

Cum explică ministrul Cătălin Predoiu că șefii din Poliție eliberați din funcții după fuga lui Cherecheș au rămas tot șefi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șefii din Poliția Maramureș demiși de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu (PNL), după fuga lui Cătălin Cherecheș lucrează în continuare în sistem. Ei nu au fost dați afară, ci doar mutați pe alte funcții. Predoiu a susținut că aceștia sunt protejați de statutul juridic.

Ce s-a întâmplat cu șefii din Poliția Maramureș după fuga lui Cherecheș

Fostul șef al IPJ Maramureș, Mihai Gherman, a ajuns adjunct la IPJ Vaslui.

Victor Ivașcu, demis din funcția de șef al Poliției de Frontieră, e acum la dispoziția Ministerului de Interne, iar doi dintre adjuncții lui au ajuns în Direcția de Supraveghere și Control al Trecerii Frontierei.

Un fost șef al Direcției de Protecție Internă Maramureș nu mai e în sistem deoarece s-a pensionat.

Cum explică Predoiu faptul că șefii incompetenți din Poliție rămân tot șefi

Cătălin Predoiu a declarat, pentru Euronews, că acești șefi au rămas în Poliție deoarece „statutul juridic îi apără pe șefii de la stat chiar și de miniștri”.

„Eu, voi implicit, ați ridicat o temă foarte importantă care este statutul și regimul juridic al acestor funcții, nu numai în sistemul Ministerul Afacerilor Interne, în general în sistemul public din România.

Poate că merită făcută o emisiune pe acest pe acest subiect. Ce și câtă putere are un ministru să ia rapid măsuri drastice, mai puțin drastice sau uneori să nu ia nicio putere de a nu da nicio putere să ia vreo măsură.

Deci, există o discuție legată și de statutul juridic și de regimul juridic al acestor funcții și al persoanelor pe care le ocupă”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu, pentru Euronews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`