Polemică stârnită de o profesoară din București care nu vrea intrarea în școală la comun cu elevii: „Suntem categorii sociale diferite” / „Haideți să le deschidem și cancelaria”

Polemică stârnită de o profesoară din București care nu vrea intrarea în școală la comun cu elevii: Suntem categorii sociale diferite / Haideți să le deschidem și cancelaria
Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

O dezbatere lansată de Consiliul Național al Elevilor, pe marginea noului Statut al Elevului, a stârnit reacții diverse la începutul anului 2024. Elevii cer, printre altele, să nu mai existe o intrare a profesorilor separată.

Profesoara consideră că elevii și profesorii sunt categorii sociale diferite

„Interzicerea existenței, prin noul Statut al Elevului, a unor intrări/ieșiri separate din unitatea de învățământ, destinate exclusiv profesorilor, elevilor fiindu-le restricționat accesul în mod ilegal în prezent”, este una dintre recomandările aflate în propunerile privind noul Statut al Elevului.

În cadrul dezbaterii pe tema intrării în școală a intervenit și Claudia Osiceanu, profesoară de română la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” din București.

Profesoara se opune ferm, potrivit argumentului relatat de publicația Școala9.ro: „Este o formă de uzurpare a imaginii cadrului didactic. În primul rând, suntem categorii sociale diferite”, crede profesoara.

În dezbatere s-a implicat și Prințesa Urbană

Cadrul didactic recurge la comparația cu statutul medicilor: „Nici la spital, dacă mergem, nu dăm nas în nas cu doctorul pe scară. Au intrări separate medicii și pacienții”.

„Un cadru didactic, chiar și în societatea contemporană în care este afectată imaginea profesorului, rămâne un mentor, un formator de destine. Și ca să pot să fac lucrul acesta corect, îmi trebuie o stare, îmi trebuie un statut, un loc în instituție. Haideți atunci să le deschidem și cancelaria. Să intre și în cancelarie”, încheie Osiceanu.

Declarația profesoarei a stârnit mai multe reacții în mediul online. Printre cei care au intrat în polemică se numără Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută în mediul online drept Prințesa Urbană.


Aceasta a postat mesajul primit de la o româncă plecată în Olanda, care a rămas marcată de experiența neobișnuit de frumoasă avută cu profesoara copilului ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`