Noi detalii din anchetă: Ferma Dacilor era racordată ilegal la curent electric

Noi detalii din anchetă: Ferma Dacilor era racordată ilegal la curent electric
Incendiu devastator la complexul turistic Ferma Dacilor din județul Prahova, în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

Apar noi detalii șocante din ancheta desfășurată după incendiul care a mistuit Ferma Dacilor. Administratorul pensiunii a reclamat probleme legate de curentul electric, deși clădirile erau racordate ilegal la rețeaua electrică, printr-un cablu lung de 650 de metri, conectat la pompa de apă a unei case de locuit echipată cu panouri fotovoltaice, potrivit stirileprotv.ro. O astfel de racordarea la curent electric nu este doar ilegală, ci și foarte periculoasă.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a dezvăluit că Ferma Dacilor era conectată ilegal la rețeaua electrică și că instalațiile sale de electricitate erau insuficiente pentru susținerea necesităților pensiunii.

În luna mai 2023, deși era racordată ilegal, pensiunea a făcut reclamații la ANRE cu privire la fluctuațiile de tensiune în rețea și a cerut distribuitorului de energie din zonă, DEER, să investigheze situația. Complexul turistic depusese o cerere de racordare la rețea în 2022, dar situația necesităților de consum a fost subliniată de reprezentanții ANRE.

Patronul Fermei Dacilor, arestat preventiv

În urma incendiului în care au murit 8 oameni, patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv. Proprietarul susține că incendiul a fost pus intenționat și nu a pornit de la un televizor lăsat aprins, așa cum sugerează procurorii. Cornel Dinicu, omul de afaceri în cauză, a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”