Două gemene au venit pe lume în ani diferiți, la două minute distanță una de cealaltă

Două gemene au venit pe lume în ani diferiți, la două minute distanță una de cealaltă
Foto: Pixabay

În Croația, două surori gemene au considerat că e cazul să se facă remarcate chiar din momentul sosirii lor pe lume și, deși s-au născut la doar două minute distanță una de cealaltă, vor avea zile de naștere diferite, în ani diferiți, una în ajunul Anului Nou, cealaltă în prima zi a anului, scrie Le Parisien.

Cea mai grăbită dintre gemene s-a născut la 31 decembrie 2023 la ora 23:59, iar sora ei la 1 ianuarie 2024, la un minut după miezul nopţii, la maternitatea din Split, un oraș pe coasta dalmată, în Croația.

Prefectul regiunii le-a felicitat pe mamă și cele două fetițe

„Este o situaţie cu adevărat neobişnuită”, a declarat presei directorul instituţiei, Damir Roje.

El a mai precizat că a mai asistat  în cariera sa profesională, la naşterea unor gemeni la date diferite, dar niciodată în ani diferiţi.

Conform tradiției, prefectul regiunii a întâmpinat primul copil născut în noul an, vizitându-le pe mamă și pe cele două fete, care sunt într-o stare de sănătate excelentă. vizitatpentru primul copil al unui an nou, prefectul regional a mers să vadă mama și fetițele, care se descurcă bine, precizează cotidianul local Slobodna Dalmacija.

Nu este o premieră mondială

Nu este vorba de o premieră mondială, un caz similar s-a întâmplat în Arizona, Statele Unite, în 2017, când o mamă a dat naștere unei fetițe la 23.58, iar imediat după trecerea în noul an, la 00.01, unui băiețel.

.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său