Dispeceră de la 112, acuzată că s-a certat cu mama unui băiat  ajuns acasă cu fața plină de sânge și nu a trimis sesizarea la Poliție

Dispeceră de la 112, acuzată că s-a certat cu mama unui băiat  ajuns acasă cu fața plină de sânge și nu a trimis sesizarea la Poliție
Foto: STS / Facebook

O mamă reclamă faptul că în loc să transmită rapud informațiile către o patrulă de poliție, dispecera de la 112 care i-a preluat apelul s-ar fi certat cu ea, iar oamenii legii nu ar fi ajuns la fața locului nici după două ore.

Incidentul a avut loc în Cluj, în 27 decembrie 2023. O femeie a reclamat la 112 faptul că fiul ei în vârstă de 10 ani și unul dintre prietenii săi au fost agresați de alți doi minori în localitatea Suceagu, una dintre cele două victime s-a ales cu nasul și buza sparte după ce a fost lovit cu piciorul și pumnul.

Băieții au fost agresați la magazinul din sat

„Cei doi băieți, al meu și un prieten de-al lui, au mers până la magazinul din sat, care este la mai puțin de un kilometru de casa noastră. Când au ieșit din magazin, alți doi minori de etnie rromă, din comunitatea care locuiește în sat, l-a împins pe prietenul fiului meu. Fiul meu i-a spus: ”Hai să îi ignorăm” și au plecat.

Doar că cei doi minorie i-au urmărit și imediat ce au ieșit de pe strada principală, l-au lovit cu piciorul pe prietenul fiului meu, iar acesta a căzut la pământ. Apoi, unul dintre ei l-a ridicat și l-a ținut, iar celălalt l-a lovit cu pumnul în față. Pe fiul meu nu l-au lovit pentru că au crezut că este fată. Copiii au venit acasă plângând, iar băiatul bătut era plin de sânge pe față”, a povestit pentru ȘtiriMed, mama unuia dintre băieți.

Mama reclamă că dispecerul de la 112 că a ridicat tonul la ea.

„I-am detaliat doamnei tot ce s-a întâmplat și am rugat-o să trimită un echipaj de Poliție să îi identifice pe cei doi agresori, deoarece copiii noștri au știut să ne spună doar cum erau îmbrăcați. Doamna mi-a spus că legea nu este cum vreau eu și când am întrebat-o dacă la fel ar fi reacționat, dacă într-o situație similară s-ar fi aflat copilul dânsei, mi-a spus că ”nu discutăm chestiuni personale aici”.

În ciuda insistențelor mele de a menține un ton adecvat, am fost nevoită să o rog pe doamnă să nu ridice tonul și să înțeleagă perspectiva unui părinte îngrijorat după ce copiii au fost agresați în plină zi în drum spre casă, dinspre magazinul din sat.

Între timp, soții noștri au plecat în sat să îi caute pe cei doi copii agresori, gândindu-ne să putem oferi un sprijin echipajului de Poliție, atunci când va veni”, a mai povestit mama pentru sursa citată.

La mai bine de două ore, mama a sunat direct la Poliție

După ce au trecut mai bine de două ore de la apelul pe care îl dădus la 112 și niciun polițist nu sosise pentru a investiga cazul, femeia a sunat direct la Poliție. Cei doi polițiști care au venit în 15 minute, le-au spus că nu primiseră la dispecerat cazul lor.

Mama a depus o reclamație în care solicită un răspuns în scris cu privire la modul în care s-a comportat  dispecerul de la 112 și o clarificare în privința motivul pentru care apelul său la ajutor din partea oamenilor legii nu a fost transmis organelor competente.

Reacția Poliției față de faptele relatate

În urma solicitării unui punct de vedere al Poliției față de faptele relatate de mama băiatului, IPJ Cluj a oferit un răspuns, prin purtătorul său de cuvânt Iulian Timșa.

„În baza sesizării, operatorii 112 au transmis informațiile dispeceratului din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca pentru soluționare, iar conform procedurii, informațiile au fost transmise patrulei din teren, cu scopul deplasării la locul sesizat și aplicării măsurilor legale.

La momentul primirii evenimentului echipajul de poliție se afla la o altă sesizare, respectiv un caz de violență domestică unde s-a emis un ordin de protecție provizoriu, astfel că intervenția la cazul semnalat de persoana în cauză s-a făcut ulterior, finalizării cazului de agresiune domestică”, se arată în răspunsul IPJ Cluj.

Anchetă cu privire la modul în care a reacționat dispecera de la  112

În urma informațiilor apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a declanșat o anchetă internă, în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care a fost gestionat apelul la 112 de către operatori, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să se dispună măsuri în consecință.

De asemenea,  Poliția mai precizează că o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu s-a deplasat la cazul relatat, identificându-i pe cei doi minori implicați în agresiune, în cauză întocmindu-se un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)