Nici Casa Poporului nu are aviz ISU. Lucian Lungoci (PSD): Izbucnirea unui incendiu în Palatul Parlamentului nu cred că poate fi preîntâmpinată de existența unui document, a unui aviz (VIDEO)

Nici Casa Poporului nu are aviz ISU. Lucian Lungoci (PSD): Izbucnirea unui incendiu în Palatul Parlamentului nu cred că poate fi preîntâmpinată de existența unui document, a unui aviz (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, a vorbit în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, despre mențiunea premierului Marcel Ciolacu, și anume, că nici Casa Poporului nu are aviz ISU. Lungoci este de părere că “izbucnirea unui incendiu în Palatul Parlamentului nu ar putea fi preîntâmpinată de existența unui document, a unui aviz”

„Spunea un fapt concret, menționa un fapt concret, că acea clădire nu are aviz ISU.

Atunci hai să vedem cum putem schimba faptul că Palatul Parlamentului, Casa Poporului, construită înainte de 1989, pe un proiect făcut înainte de 1989, care n-avea nicio legătură cu cerințele actuale pentru avizul ISU, si hai să vedem documentul emis de ISU, de ce nu dă acest aviz, care sunt neconformitățile și dacă acestea pot fi înlăturate. Pentru că dacă ajungem și citim acolo că nu există căi de evacuare suficiente, că scările nu sunt proiectate și executate conform cerințelor actuale, nu cred că se gândește cineva că vine cineva să facă modificări structurale și de căi de acces și să construiască scări la Palatul Parlamentului acum.

Nu m-am gândit niciodată la lucrul acesta, ce se poate întâmpla dacă izbucnește un incendiu.

Un astfel de incident, un incendiu în Palatul Parlamentului, nu cred că izbucnirea lui poate fi preîntâmpinată de existența unui document, unei hârtii, unui aviz. Important este ce se face să se stingă un astfel de incendiu.

Din câte am văzut, acea clădire este dotată cu sisteme de detectare a incendiilor și de stingere a incendiilor și știu că există și o echipă de pompieri în permanență la Palatul Parlamentului.

Dacă discutăm de structura clădirii, de zona de arhitectură, de căile de acces, de scări, de a coborî de la etajul 9 din acea clădire, este evident că cei care lucrează pe cele 9 etaje din acea clădire nu pot folosi lifturile insuficiente în cazul unui astfel de incident și nu știu dacă este indicat să circuli cu liftul, ori scările de acces de la parter până la etajul 9, sunt doar scările din cele 4 colțuri din 4 octogoane”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)