Raed Arafat, despre neregulile de la Ferma Dacilor: „Ar fi trebuit închisă în 2019. Foștii șefi ai ISU Prahova au fost forțați să se pensioneze”

Raed Arafat, despre neregulile de la Ferma Dacilor: Ar fi trebuit închisă în 2019. Foștii șefi ai ISU Prahova au fost forțați să se pensioneze
Urmari ale incendiului de la "Ferma Dacilor, Tohani, jud. Prahova, 27 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

Noi detalii ies la iveală despre lipsa controalelor ISU Prahova la pensiunea Ferma Dacilor, unde opt persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu devastator. Șeful DSU, Raed Arafat susține că pensiunea trebuia închisă încă din anul 2019, însă a primit doar avertismente fără să mai existe ulterior controale.

Raed Arafat a mai spus pentru Digi24 că foștii șefi ai pompierilor prahoveni, care erau în funcții când ferma a fost controlată, au fost forțați să iasă la pensie din cauza unor grave nereguli.

“Fostul inspector șef al Inspectoratului județean Prahova și fostul prim adjunct al Inspectoratului Județean Prahova, care au plecat acum 2 ani, nu au plecat de voia lor. Deci ei au plecat în urma mai multor sesizări în urma ridicării accesului la documente clasificate în urma unor constatări asupra activității lor în relație cu mai multe situații. Plecarea lor atunci a arătat că ministerul a sesizat că sunt probleme, motiv pentru care ei au trebuit să treacă în rezervă”.

Raed Arafat a mai precizat că trebuiau să existe controale suplimentare după neregulile constatate în anul 2019, lucru care nu s-a întâmplat:

“De ce nu s-au făcut controale ulterior, aici nu avem ce să explicăm. Raportul se referă la perioada 2019 – 2023, este simplă situația. A fost făcut un control în 2019, s-au constatat 6 nereguli, s-au dat doar avertismente și apoi nu a mai mers nimeni acolo până în ziua de azi, ceea ce e ciudat pentru noi, mai ales că atunci când ai constatat nereguli te duci și verifici din nou, în niciun caz nu trec 4 ani. Hai să lăsăm cei 2 ani de pandemie, totuși sunt 2 ani în afara pandemiei. Hai să spunem că eram foarte ocupați cu problema războiului din Ucraina în primele câteva luni din 2022, totuși a mai rămas restul din 2022 și 2023 și tot nu a fost vizitat acolo”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)