Tragedie în Liberia! Cel puțin 40 de persoane au murit în urma unei explozii fatale a unei autocisterne cu gaz (VIDEO)

Tragedie în Liberia! Cel puțin 40 de persoane au murit în urma unei explozii fatale a unei autocisterne cu gaz (VIDEO)
Sursa foto: Freepik.com

Cel puțin 40 de persoane au murit în Liberia în urma unei explozii grave a unei autocisterne cu gaz. Tragedia s-a întâmplat în zona nord-centrală a țării, potrivit ministrului adjunct al Serviciilor de Sănătate, Francis Kateh.

40 de persoane și-au pierdut viața după ce o autocisternă a explodat

Totul s-a întâmplat marți noapte, 26 decembrie, în localitatea Totota. Autocisterna a fost implicată într-un accident rutier pe o stradă, fiind ulterior răsturnată într-un șanț. Mai multe persoane s-au deplasat la locul faptei pentru a colecta gazul care ieșea din autovehicul. Acesta a explodat brusc, scrie Agerpres.

Ministrul adjunct al Serviciilor de Sănătate a anunțat că în urma exploziei cel puțin 40 de persoane au murit, iar alte 83 au fost rănite, printre care o femeie și trei copii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani.

Numărul victimelor ar putea crește, anunță ministrul.

Martorii susțin că persoanele de la fața locului au încercat să scoată combustibil din autocisternă în momentul în care s-a produs explozia.

Preşedintele Liberiei, George Weah, şi-a exprimat, joi, „profunda compasiune” pentru tragedie.

Un alt dezastru s-a produs în Turcia

11 persoane au murit și alte 59 au fost rănite în urma unui accident teribil care a avut loc joi, 28 decembrie, în Dagbibi, pe autostrada Northern Marmara din Turcia, pe direcția Istanbul. În accident au fost implicate trei autoturisme mici, trei autocare și un camion.

„Inițial, o mașină a lovit un camion. Apoi alte vehicule au venit din spate și au fost implicate în coliziunea în lanț. Unele dintre victime a fost secerate în timp ce coborau din vehicule. Echipele de investigare și de procurorii se află la locul accidentului”, a spus Yaşar Karadeniz, guvernatorul provinciei Sakarya, nordul Turciei, pe coasta Mării Negre.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă