Războiul din Ucraina va dura cel puțin cinci ani, i-ar fi spus Vladimir Putin lui Xi Jinping

Războiul din Ucraina va dura cel puțin cinci ani, i-ar fi spus Vladimir Putin lui Xi Jinping
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Președintele rus Vladimir Putin i-ar fi spus omologului său chinez, Xi Jinping, în cadrul unei întrevederi din martie, că Rusia plănuiește să își continue războiul împotriva Ucrainei „cel puțin cinci ani”, susțin sursele publicației Nikkei Asia.

Războiul din Ucraina va dura cel puțin cinci ani, ar fi spus Vladimir Putin

Ar fi fost modul în care Vladimir Putin a rezumat situația într-un moment în care aceasta nu era favorabilă pentru forțele Moscovei. Liderul rus l-ar fi asigurat pe omologul chinez că, în cele din urmă, Rusia va triumfa. Se sugera că un conflict prelungit ar fi în favoarea rușilor.

Președintele Chinei a călătorit la Moscova pe 20 martie, la invitația lui Vladimir Putin. A fost prima sa vizită de stat în Rusia după izbucnirea războiului din Ucraina.

China a sprijinit Rusia din punct de vedere diplomatic și economic, dar se pare că ar fi evitat să îi ofere asistență militară directă, potrivit The Kyiv Independent.

Pe 23 noiembrie, The New York Times relata că Vladimir Putin ar fi dat semnale în spatele ușilor închise că Rusia este deschisă la o încetare a focului pe actuala linie a frontului.

În viziunea lui Putin, Rusia și-ar păstra teritoriile ucrainene pe care le ocupă ilegal.

Pe de altă parte, conform analizei din Nikkei Asia, cuvintele lui Vladimir Putin pentru Xi Jinping, confirmate de mai multe surse familiare cu tatonările diplomatice dintre Moscova și Bejing, arată că presupusa sa dorință de a opri ostilitățile nu trebuie luată în crezută.

„S-ar putea Putin să dorească doar să creeze iluzia că se îndreaptă spre o încetare a focului sau chiar spre pace înaintea alegerilor prezidențiale ale Rusiei din martie, crezând că o astfel de atmosferă l-ar favoriza la urne”, argumentează publicația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?