Arabia Saudită intră în războiul împotriva Statului Islamic și pregătește o intervenție militară terestră în Siria

Arabia Saudită intră în războiul împotriva Statului Islamic și pregătește o intervenție militară terestră în Siria
Foto: news.yahoo.com

Arabia Saudită va trimite trupe și avioane de luptă în baza militară Incirlik din Turcia, înaintea unei posibile intervenții militare terestre în Siria contra Statului Islamic, informează The Independent.

Mevlut Cavusoglu, Ministrul turc al Afacerilor Externe, a confirmat informația pentru ziarul Yeni Șafak, în contextul în care, peste câteva zile, ar fi trebuit să intre în vigoare o încetare temporară a focului.

La rândul său, Adel al-Jubeir, Ministrul saudit al Afacerilor Externe, a susținut că intervenția Rusiei nu-l va ajuta pe președintele sirian Bashar Al-Assad să rămână la putere.

Cooperarea cu Turcia, susține The Independent, ar putea fi una problematică dacă Arabia Saudită va lua în calcul propria definiție a ceea ce înseamnă ”teroriști”, adică dacă îi vor considera astfel și pe luptătorii kurzi, care au luptat eficient până acum chiar împotriva Statului Islamic.

Cavusoglu a vorbit și despre posibilitatea unui conflict între Turcia și Rusia, pe care a acuzat-o că nu a țintit pozițiile ISIS decât în 12% dintre atacurile aeriene.

”Rusia îl susține pe Assad, cu toții știm asta. întrebarea este cine o va opri să mai facă acest lucru”, a susținut oficialul turc.

Ash Carter, secretarul american al Apărării, a declarat, la rândul său, că se așteptă ca Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite să trimită trupe de comando pentru a ajuta la recuperarea teritoriilor ocupate acum de ISIS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`