S-a deschis o parte din hotelul de gheață de la Balea Lac / Lucrările vor fi finalizate după Revelion / Cât costă o noapte de cazare

S-a deschis o parte din hotelul de gheață de la Balea Lac / Lucrările vor fi finalizate după Revelion / Cât costă o noapte de cazare
Foto: Captura video YT

Camerele şi restaurantul/barul din Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac sunt gata să primească oaspeţi, cu toate că condiţiile meteorologice au determinat întreruperea lucrărilor. Construcţia va fi deschisă într-o formă minimă, iar finalizarea completă este programată după Revelion.

S-a deschis o parte din hotelul de gheață de la Balea Lac

În ultimele zile, la Bâlea Lac a bătut vântul foarte puternic, iar uneori temperaturile au fost mult peste normalul perioadei, astfel că am decis să întrerupem lucrările deoarece eficienţa acestora nu a fost tocmai cea dorită. În cazul în care vremea ne va permite, nu excludem varianta unei reluări a activităţii de edificare ceva mai devreme. Aceste decizii depind de evoluţia temperaturilor şi instalarea unei ierni autentice, măcar în vârful muntelui. Din păcate, de câţiva ani buni şi aici la Bâlea Lac se observă serios schimbările climatice, iar iernile nu mai sunt la fel de aspre ca acum 20 de ani. Sper că iarna va reveni la normal cât mai repede şi vă asigur că facem eforturi ca experienţa trăită la Hotelul de Gheaţă Bâlea Lac să fie cu adevărat memorabilă”, a declarat Arnold Gunter Klingeis, iniţiator al Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Cel de-al 17-lea Hotel de Gheață de la Bâlea Lac, denumit „ART&ICE”, va dispune de 20-24 de camere, restaurant și bar, conectate prin holuri. Restaurantul din gheață va promova Ruta Cafenelelor Istorice din Europa, un itinerariu turistic nou în Europa, inspirat de cele 48 de Rute Culturale acreditate de Consiliul Europei. Acesta va purta numele „New-York”, în onoarea celei mai celebre cafenele din Europa Centrală și de Sud-Est, respectiv Cafeneaua New-York din Budapesta, Ungaria.

Cât costă o noapte de cazare

Decorul interior al hotelului va reflecta tema proiectului de marketing turistic pentru sezonul curent. Fiecare cameră va fi dedicată unei personalități importante din diverse domenii ale artelor, fie că sunt artiști sau iubitori ai artelor. 12 camere vor fi dedicate unor personalități feminine, în timp ce alte 12 vor fi numite după personalități masculine notabile din lumea artistică, scrie oradesibiu.ro.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul www.hotelofice.ro, prețul pentru o noapte de cazare la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac în luna ianuarie 2024 este de 100 de euro per persoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`