Erdogan spune că Benjamin Netanyahu nu este cu nimic diferit de Hitler. Replica premierului israelian pentru liderul turc

Erdogan spune că Benjamin Netanyahu nu este cu nimic diferit de Hitler. Replica premierului israelian pentru liderul turc
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Depo Photos

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că prim-ministrul israelian nu este cu nimic diferit de Adolf Hitler. Liderul turc a asemănat atacurile Statului Israel asupra Fâșiei Gaza cu modul în care a fost tratat poporul evreu de naziști, potrivit Reuters.

Benjamin Netanyahu nu este cu nimic diferit de Hitler, susține Erdogan

Turcia, stat membru NATO care susține soluția celor două state în conflictul israelo-palestinian, a condamnat ofensiva Israelului asupra Gaza, numindu-l „stat terorist” și cerând judecarea liderilor săi la nivelul tribunalelor internaționale.

Întețindu-și discursul, Recep Tayyip Erdogan a spus că Turcia îi va primi cu brațele deschise pe academicienii și oamenii de știință care sunt persecutați pentru viziunile lor despre Gaza, precum și că țările occidentale care susțin Israelul sunt complice la crime de război.

„Obișnuiau să îl vorbească de rău pe Hitler. Cu ce sunt diferiți de Hitler? Ne vor face să ne fie dor de Hitler. Este ceea ce face Netanyahu mai puțin decât ceea ce a făcut Hitler? Nu este”, susține președintele Turciei.

„Este mai bogat decât Hitler, primește sprijinul din Occident. Tot felul de sprijin vine din Statele Unite. Și ce au făcut ei cu tot acest sprijin? Au ucis peste 20.000 de locuitori din Gaza”, mai susține liderul turc.

În replică, premierul israelian a spus că președintele Turciei ar trebui să fie ultima persoană care dă lecții Israelului.

„Erdogan, care comite genocid împotriva kurzilor, care deține un record mondial pentru închiderea jurnaliștilor care se opun regimului său este ultima persoană care ne poate ține predici de moralitate”, susține Benjamin Netanyahu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`