Dacia rămâne pe primul loc în topul vânzărilor de mașini în România. În coada clasamentului sunt maşinile foarte scumpe pe care românii nu şi le permit (VIDEO)

Dacia rămâne pe primul loc în topul vânzărilor de mașini în România. În coada clasamentului sunt maşinile foarte scumpe pe care românii nu şi le permit (VIDEO)
Foto: auto-bild.ro

Cu toate că stăm prost la capitolul autostrăzi, românii nu se mai pot dezlipi de maşină. O spune un sondaj recent al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a vehiculelor, citat de B1 TV. Faţă de începutul anului 2015, cifrele indică o creştere în privinţa achiziţionării autoturismelor cu aproape 18%. Cât despre preferinţele oamenilor, Dacia rămâne pe primul loc.

Maşina românului este pe primul loc în top fiind accesibila la preţ, dar şi făcută special pentru drumurile noastre. Astfel, Dacia a înregistrat cel mai mare număr al vânzărilor în acest an. Doar în ianuarie a fost achiziţionat un număr de aproape 2.000 de maşini. Pe locul secund se află Volkswagen, iar pe trei Skoda.

Dacia rămâne pe primul loc în topul vânzărilor de mașini în România

#DIRECT_ONE_rcdv72#

În coada clasamentului rămân în continuare maşinile foarte scumpe pe care românii nu şi le permit. În total de la începutul acestui an au fost înmatriculate aproape 6.000 de autoturisme.
Românii sunt în schimb total dezinteresaţi de mopede şi motociclete. Doar 70 de persoane au făcut o astfel de achiziţie în luna ianuarie. Per total, în 2015, în România au circulat aproximativ șapte milioane de maşini. Nu e de mirare că la capitolul oraşe Capitala deţine recordul.

Deşi traficul este un coşmar, nu mai puţin de două milioane de autovehicule circulă zilnic pe străzile bucureştene. Şi încă un aspect important ar fi acela că românii încearcă să nu mai polueze aşa că numărul maşinilor mai vechi de 10-12 ani se împuţinează din ce în ce mai tare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:21 - Florin Barbu: S-a dus ostașul la piață, de data asta fără Rareș, probabil n-a apucat să dea ora înapoi pe ceasurile de mii de euro / Bugetul Ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric
17:05 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce contrancandidat și-ar dori să intre în turul 2 la prezidențiale. Ciolacu: Le mulțumesc colegilor din Guvern că avem maturitatea și am făcut diferența între PSD-PNL și Guvern (VIDEO)
16:44 - Nicușor Dan anunță care va fi „investiția prioritară” dacă va fi mărit bugetul Primăriei Capitalei (VIDEO)
16:33 - CTP, după dezbaterea dintre Maia Sandu și Stoianoglo: Fie și numai această jignire la adresa românilor e de ajuns ca să-i justifice titlul de om al Moscovei
16:12 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre forța plutoniană și ce trebuie să identificăm neapărat în această perioadă (VIDEO)
15:26 - Adele, dezvăluiri despre problemele de sănătate cu care se confruntă: „Am vrut să-mi tai urechea de câteva ori”
14:50 - Profețiile înfricoșătoare ale Babei Vanga pentru anul 2025. Urmează o „apocalipsă”
14:13 - Ce pensie are, de fapt, Mihaela Tatu după o viață de muncă în televiziune. Banii îi ajung doar să plătească chiria
13:21 - Marcel Ciolacu: În 119 spitale din țară se derulează în acest moment proiecte de investiţii în infrastructură (VIDEO)
12:56 - Emil Rengle și logodnicul său, Alejandro Fernandez, au anunțat data nunții. Când va avea loc marele eveniment