Operațiune antiteroristă în Franța: Cinci indivizi au fost reținuți sub suspiciunea planificării unui atac terorist

Operațiune antiteroristă în Franța: Cinci indivizi au fost reținuți sub suspiciunea planificării unui atac terorist
Sursa foto: Shutterstock

Cinci indivizi au fost reținuți în estul Franței sub suspiciunea pregătirii unui posibil atac terorist, conform informațiilor furnizate de ziarul L’Est Republicain.

Cinci persoane reținute în Franța, fiind suspectate că ar pregăti un atac terorist

Arestările au avut loc concomitent în trei comune din departamentul Meurthe-et-Moselle vineri după-amiază. Potrivit publicației, deținuții sunt suspectați de „crearea unui grup terorist criminal cu scopul de a pregăti una sau mai multe infracțiuni” cu scopul de a periclita sănătatea sau viața unor terți, scrie Adevarul.

Ancheta a fost transferată către Parchetul Național Antiterorism. Conform sursei ziarului, detaliile referitoare la planurile suspecților nu au putut fi încă clarificate. În scop preventiv, s-a dispus arestarea tuturor celor cinci indivizi.

Înaintea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, Gerald Darmanin, ministrul francez al Afacerilor Interne, a solicitat prefecților regionali să mențină o vigilență extrem de înaltă. Ei au primit instrucțiuni clare să întărească măsurile de securitate în zonele aglomerate. Ministrul a subliniat că amenințarea teroristă se menține la un nivel ridicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`