Salvamontiștii sfătuiesc românii care merg la munte de sărbători. „Situaţia este complet diferită”

Salvamontiștii sfătuiesc românii care merg la munte de sărbători. „Situaţia este complet diferită”
Sursa Foto: Facebook/ Ski&Outdoor Magazine

Salvamontiștii au lansat avertismente pentru turiștii care vor merge la munte, că situația pe pârtii nu este la fel ca cea din zonele joase.

Avertismentul salvamontiștilor

Un strat consistent de zăpadă s-a depus pe crestele munților, pârtiile fiind numai bune pentru schi. Doar că, vântul va sufla cu putere, iar temperatura resimțită va ajunge chiar și până la -15 grade, informează Ziare.com.

„Chiar dacă vremea pare primăvăratică la altitudini mai mici, la munte situaţia este complet diferită. Traseele montane care implică zonă de creastă, versanţi nordici şi altitudini de peste 1500 m prezintă un strat consistent de zăpadă îngheţată, iar vântul puternic din următoarea perioadă nu va îmbunătăţi deloc aceste condiţii”, au transmis salvamontiştii din Suceava.

Ei le cer turiștilor să fie prudenți și responsabili.

Cod galben și portocaliu de vânt

ANM a emis o avertizare de cod galben valabilă vineri, de la ora 12.00, până duminică, la ora 10.00, iar intensificările ale vântului sunt așteptate în toată țară, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, unde vor fi rafale de 90-100 km/h.

Zona montană înaltă se află sub cod portocaliu de viscol, de vineri, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, iar județele afectate sunt: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Cluj şi Sălaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`